Loading...

Στα τέλη του 2012 οι πρώτοι επεξεργαστές της AMD για tablets

  • Άρθρο του Unknown
  • at 5/12/2012 -



Έστω και με μεγάλη καθυστέρηση, η AMD βάζει στη στρατηγική της και την ταχύτατα αναπτυσσόμενη αγορά των tablets. Οι πρώτοι επεξεργαστές της εταιρείας, με την κωδική ονομασία Hondo, αναμένεται να κυκλοφορήσουν σχεδόν ταυτόχρονα με τα Windows 8.

Οι επεξεργαστές της AMD για ταμπλέτες θα κάνουν ντεμπούτο στα τέλη του 2012, εκμεταλλευόμενοι το momentum που αναμένεται να δημιουργήσει η κυκλοφορία των νέων Windows. Οι νέοι επεξεργαστές θα κατασκευάζονται με βάση τη μέθοδο των 40 νανομέτρων και θα συνδυάζουν CPU και GPU στο ίδιο chip. Η κατανάλωσή τους θα κινείται στην περιοχή των 4,5 watts και θα έχει ενδιαφέρον να δούμε αν θα καταφέρουν να μπουν σφήνα στην ARM και την Intel.

Εν τω μεταξύ, η AMD φέρεται να καθυστερεί την κυκλοφορία των desktop επεξεργαστών Trinity μέχρι τον Αύγουστο. Οι νέοι επεξεργαστές βασίζονται στον πυρήνα Piledriver και προσφέρουν αυξημένες επιδόσεις κατά 25% στη CPU και κατά 50% στη GPU σε σύγκριση με τους Llano που κυκλοφορούν αυτή τη στιγμή. Όλα αυτά, βέβαια, σύμφωνα με πληροφορίες που δεν έχουν επιβεβαιωθεί ακόμη.

Σχόλια