Loading...

Και νέο malware για συσκευές με Android

  • Άρθρο του Neumann
  • at 5/05/2012 -


Οι φορητές συσκευές αυξάνονται καθημερινά με αλματώδεις ρυθμούς, οπότε είναι απολύτως λογική και η αντίστοιχη αύξηση του malware. Ερευνητές εντόπισαν έναν νέο τύπο malware για Android με την κωδική ονομασία NotCompatible.



Το malware "κρύβεται" σε κάποια sites και περιμένει την επίσκεψη μια συσκευής με Android. Όταν αυτό συμβεί, το επικίνδυνο αρχείο αρχίζει να κατεβαίνει παράλληλα με τη φόρτωση της σελίδας - η τεχνική αυτή είναι γνωστή ως drive-by download. Στη συνέχεια, εμφανίζεται μια ειδοποίηση που λέει στο χρήστη ότι πρέπει να το εγκαταστήσει. Αν ο χρήστης πατήσει "Ναι", το malware εγκαθίσταται στη συσκευή. Δεν είναι γνωστό ακόμη τι ακριβώς κάνει, προφανώς όμως θα έχει ως στόχο τοπορτοφόλι του χρήστη ή/και τα προσωπικά του δεδομένα.

Σημειωτέον ότι το εν λόγω malware εγκαθίσταται μόνο αν ο χρήστης έχει ενεργοποιήσει την επιλογή για χρήση εφαρμογών από "Άγνωστες Πηγές" (πέραν του Google Play). Αν η επιλογή αυτή δεν είναι ενεργοποιημένη, το malware δε μπορεί να δράσει. Τα άλλο παρήγορο στοιχείο είναι μέχρι στιγμής έχει εντοπιστεί σε όχι και τόσο δημοφιλή sites και άρα δεν απειλεί μεγάλο αριθμό χρηστών.

Σχόλια

Αρθρογράφος

Άρθρο του Neumann

Gadget-ακιας με ιδιαίτερη προτίμηση στο κλειστό (?) τεχνολογικό οικοσύστημα της Apple...