Loading...

Ερευνητές Ανάπτυξαν Το Τσιπ Πυριτίου ReRAM

  • Άρθρο του Unknown
  • at 5/21/2012 -

Σας θυμίζει κάτι η λέξη ReRAM? Όχι? Το κλειδί είναι πως είναι πολύ ταχύτερο από την μνήμη NAND, και κάνει προχωράει στις εταιρίες Elpida, Sharp και Panasonic.  
Ερευνητές στο Πανεπιστήμιο του Λονδίνου έχουν χρησιμοποιήσει την τεχνολογία για να κατασκευάσουν ένα τσιπ που λειτουργεί σε 100 φορές την ταχύτητα της τυπικής μνήμης Flash.
Η συσκευή αποτελείται από από οξείδιο του πυριτίου, που βελτιώνει την ανθεκτικότητα του τσιπ, και δεν απαιτεί κενό για να λειουργήσει (που το κάνει φτηνότερο να παραχθεί).
Αλλά το νέο τσιπ είναι περισσότερο από μια ταχύτερη Flash, είναι η δυνατότητα του να μεταπίπτει σε διαφορετικές καταστάσεις αγωγιμότητας που σημαίνει πως μπρορεί να παραμετροποιηθεί όπως το memristor, ή μια συσκευή που χειρίζεται την επεξεργασία δεδομένων και την αποθήκευση.
Μακροπρόθεσμα, οι ερευνητές ελπίζουν πως αυτή η τεχνολογία μπορεί να ανοίξει δρόμους για επεξεργαστές οξιδείου του πυριτίου, και ήδη χρησιμοποιούν την σχεδίαση αυτή για την βοηθήσουν στην ανάπτυξη τσιπ μνήμης για φορητές συσκευές.




Σχόλια