Loading...

ABI Research: Τα smartphone και οι tablets έχουν μεταμορφωθεί σε κινητές συσκευές παιχνιδιού.

  • Άρθρο του Neumann
  • at 6/11/2012 -

Η ABI Research έκανε μια μελέτη σύμφωνα με την οποία η Sony και η Nintendo αγωνίζονται εναντίον της ανάπτυξης των smartphone και των tablets, στον τομέα των παιχνιδιών.

Οι αγορές μετά το 2013 θα συνεχίσουν να μειώνονται και οι εταιρείες(Sony και Nintendo) δηλώνουν ότι οι πωλήσεις των smartphone και των tablets συνεχίζουν να αυξάνονται, έχοντας σαν συνέπεια την μείωση των πωλήσεων των παιχνιδομηχανών. 

H ABI Research δηλώνει σε δελτίο τύπου:

» SCOTTSDALE, Arizona – 7 Ιουνίου 2012

Πάνω από 38 εκατομμύρια φορητών συσκευών παιχνιδιού της Sony και της Nintendo θα κυκλοφορήσουν στην αγορά το 2013, ένα ανώτατο όριο που είναι σημαντικά χαμηλότερο συγκριτικά με το προηγούμενο των 47 εκατομμυρίων που σημειώθηκε το 2008. Οι πωλήσεις το 2013 θα μειωθούν ελαφρώς, αλλά οι εταιρείες θα αφοσιωθούν στο να φτιάξουν φορητές συσκευές παιχνιδιών, με στόχο να καταφέρουν μια ανάπτυξη έως το 2017. Η χρήση των smartphone και των tablets για παιχνίδια εξακολουθεί να επεκτείνεται, με αποτέλεσμα το mobile gaming να γίνεται ο καλύτερος σύντροφος του φορητού παιχνιδιού. Ο αναλυτής δηλώνει: «Οι κινητές συσκευές θα ανταγωνίζονται ειδικές φορητές συσκευές παιχνιδιού, αλλά επιλέγοντας εκείνο το μερίδιο ανθρώπων (κλασικοί παίκτες και εκείνοι που δεν θέλουν ή δεν έχουν ένα smartphone ή μια tablet) που συνεχίζουν να αποτελούν ένα μέρος της ζήτησης. Η προσθήκη του mobile gaming δεν είναι μια κατάσταση μηδενικού αθροίσματος, αν και στην πραγματικότητα πολλοί υποστηρίζουν ότι υπάρχει αρκετός χώρος στην αγορά των παιχνιδιών είτε για το κινητό είτε για την φορητή συσκευή». Μετά από ένα δυναμικό ξεκίνημα του πρώτου τριμήνου του 2011, η Nintendo 3DS γνώρισε ένα πιο αδύναμο δεύτερο τρίμηνο και αναγκάστηκε να χαμηλώσει αισθητά τις τιμές (από 249 $ σε 170 $). Η μείωση της τιμής οδήγησε στην πώληση πάνω από 15 εκατομμύρια το 2011. Στα τέλη του 2011, η Sony προώθησε την «Ζωή στην Ιαπωνία» με μια ευρεία παρουσίαση τον Φεβρουάριο του 2012 και αύξησε σημαντικά τις πωλήσεις τις, αν και η τιμή θα μπορούσε να είναι ένα πρόβλημα για την Sony, μιας και το hardware που χρησιμοποιεί είναι αρκετά ισχυρό. Ο αναλυτής προσθέτει: «Οι αγορές των κινητών τηλεφώνων και των tablets έχουν αυξήσει την αίσθηση των τιμών στους καταναλωτές». Στην Ε3, οι πρόσφατες ανακοινώσεις της Nintendo και της Microsoft διευκρινίζουν ότι η εμπειρία των κινητών τηλεφώνων θα ενσωματωθεί με την εμπειρία του παιχνιδιού (είτε για την κονσόλα είτε για το κινητό τηλέφωνο).»

Σχόλια

Αρθρογράφος

Άρθρο του Neumann

Gadget-ακιας με ιδιαίτερη προτίμηση στο κλειστό (?) τεχνολογικό οικοσύστημα της Apple...