Loading...

H EA games προς πώληση

  • Άρθρο του Unknown
  • at 8/18/2012 -


Η Electronic Arts εξετάζει το ενδεχόμενο πώλησης του εαυτού της αφού δυσκολεύεται να αναπτυχθεί και να αντιμετωπίσει αποτελεσματικά τον ανταγωνισμό που δέχεται από τα δωρεάν online gaming sites.

Η ΕΑ έχει προσεγγιστεί από επενδυτικούς γίγαντες όπως η KKR και ηProvidence Equity Partners για μια πιθανή συμφωνία.
Κανένα από τα μέρη δεν μιλάει για τις διαπραγματεύσεις και αυτό μάλλον σημαίνει ότι τα πράγματα είναι σοβαρά.

Ενώ η ΕΑ είναι ο δημιουργός των δημοφιλών παιχνιδιών όπως "SimCity" και "Madden NFL" και έχει μια αξία αγοράς των 4,17 δισεκατομμυρίων τα πράγματα δεν πάνε τόσο καλά.

Η ΕΑ είχε ανάμικτα οικονομικά αποτελέσματα τις τελευταίες περιόδους αφού το ενδιαφέρον για τις κονσόλες έχει στερέψει και τα ελεύθερης πρόσβασης online παιχνίδια έχουν φθείρει οικονομικά την εταιρία.
Τον περασμένο μήνα, η ΕΑ ανακοίνωσε πως τα κέρδη της υποχώρησαν κατά 9 τοις εκατό.
Τα στελέχη της ΕΑ σκέφτηκαν να εξετάσουν το ενδεχόμενο πώλησης της εταιρείας για 20 δολάρια ανά μετοχή, έτσι ώστε να μπορεί να κινείται στην ελεύθερη αγορά παιχνιδιών.

Άποψη μου:
Προσωπικά είμαι πολύ καχύποπτος όσον αφορά αυτήν την είδηση αφού η EA είναι έτοιμη να εκδώσει τρανταχτούς τίτλους όπως Crysis3, Simcity World,Medal Of Honor Warfighter, Need For Speed Most Wanted, Dead Space 3 κλπ.
Σε έναν τέτοιο οικονομικό γίγαντα τα σκαμπανεβάσματα στα κέρδη είναι κάτι το αναμενόμενο και υγιές.

Προσωπικά το θεωρώ πολύ πιο πιθανών να πουληθεί ένα κομμάτι της εταιρίας που δεν είναι και τόσο κερδοφόρο η να πάψει να είναι developer και μόνο publisher, αφού αυτή την στιγμή είναι ένας από τους μεγαλύτερους publisher της βιομηχανίας, αν όχι ο μεγαλύτερος.


Σχόλια