Loading...

Τι μας αποκαλύπτει το iPhone 5 για το iPad 4

  • Άρθρο του Neumann
  • at 9/30/2012 -


To iPhone 5, το τελευταίο  δημιούργημα της Apple ενδεχομένως αποτελεί προάγγελο του τι μπορούμε να δούμε στο iPad 4.

Από τον επεξεργαστή, την οθόνη μέχρι και την νέα τεχνολογία οθόνης είμαστε σχεδόν βέβαιοι ότι μπορούμε να βγάλουμε κάποια συμπεράσματα για το επόμενο iPad.

Ας δούμε :

Επεξεργαστής




Ο νέος επεξεργαστής του iPhone 5, Α6 είναι πραγματικά γρήγορος. Είναι χειροποίητος, γεγονός που ίσως ενισχύει το φαινόμενο της ταχύτητας του μιας και συγκαταλέγεται στους ταχύτερους επεξεργαστές που κυκλοφορούν αυτή την στιγμή .

O A6 επεξεργαστής είναι 1.2 GHz (ίσως και 1.3 Ghz) dual-core Custom Cortex-A15 class CPU και με GPU tri-core PowerVR SGX543MP3. Με βάση αυτό και την φιλοσοφία της Apple εύκολα μπορούμε αναγνωρίσουμε το τι επεξεργαστή θα έχει το iPad 4. H Apple στo iPad βάζει τον ίδιο επεξεργαστή με το iPhone αλλά overclocked, για μεγαλύτερη ταχύτητα.
Εξαίρεση αποτέλεσε το νέο iPad που για να υποστηρίξει και την Retina οθόνη δημιουργήθηκε ο A5X. Θα μπορούσαμε να λέγαμε σαν μια γέφυρα μεταξύ του A5 και του Α6.

Αν η Apple ενισχύσει τα γραφικά του iPad 4 αναμένουμε να δούμε ένα A6X chip.

Οθόνη




Ενδεχόμενη μπορεί να είναι η αλλαγή της οθόνης του iPad 4 από 4:3 σε 16:9. Δύσκολα θα γίνει κάτι τέτοιο βέβαια μιας και θα δημιουργήσει μια αλλαγή που δεν χρειάζεται και θα αποκομίσει ένα πονοκέφαλο που λέγεται defragmention.

Ακόμη και με την είσοδο του iPhone 5 το νέο iPad συνεχίζει να έχει την καλύτερη οθόνη με αποτέλεσμα η Apple να μην έχει περιθώρια να παίξει με την ανάλυση και τα ppi του iPad 4.

Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν μπορούν να γίνουν αλλαγές ως προς την ποιότητα και την κατασκευή. Αν το iPad 4 ακολουθήσει την τεχνολογία του iPhone 5 στην οθόνη αφής (Sharp IGZO display) αυτό θα σημαίνει πως το iPad 4 θα γίνει αρκετά λεπτότερο και ελαφρύτερο από το σημερινό.

Διάρκεια ζωής μπαταρίας

Η μπαταρία του iPad 4 θα βελτιωθεί και αυτή διότι:
1. Η υιοθέτηση ενός A6X chip (?) θα βελτιώσει την διάρκεια ζωής της μπαταρίας
2. Οι Sharp IGZO οθόνες έχουν μικρότερη ανάγκη για ενέργεια
3. Τα βολτ της μπαταρίας μπορεί να ανέβουν σαν του iPhone 5 στα 3.8V


Lightning




To νέο καλώδιο της Apple είναι εδώ, σκοπός δεν είναι άλλος απο την δημιουργία λεπτότερων συσκευών. Με το iPad 4 να έχει αυτή την συνδεσμολογία δεδομένη σημαίνει πως το iPad 4 θα ειναι λεπτότερο.


Σχόλια

Αρθρογράφος

Άρθρο του Neumann

Gadget-ακιας με ιδιαίτερη προτίμηση στο κλειστό (?) τεχνολογικό οικοσύστημα της Apple...