Loading...

Η Sony κάνει αλλαγές στα specs του αισθητήρα Exmor RS

  • Άρθρο του Unknown
  • at 9/24/2012 -


Η Sony έχει κάνει κάποιες αλλαγές στην επερχόμενη προδιαγραφή Exmor RS για CMOS αισθητήρες, όπου θα συναντήσουμε στις συσκευές XPERIA το 2013. Η κυριότερη αλλαγή είναι ότι έχει αφαιρεθεί η λειτουργία κωδικοποίησης RGBW από τους αισθητήρες. Αυτό το χαρακτηριστικό θα μπορούσε να μας προσφέρει την δυνατότητα να τραβήξουμε καθαρότερες εικόνες σε χαμηλό φως, λόγω της συμπερίληψης ενός λευκού εικονοστοιχείου επιπλέον στην RGB μήτρα.

Έτσι η Sony θα επανέλθει στην RBG μέθοδο αντί της RGBW κωδικοποίησης καθώς διαπιστώθηκε ότι δεν πληρούνται ορισμένες προϋποθέσεις των προτύπων ποιότητας εικόνας της Sony. Αυτή η αλλαγή επηρεάζει τους αισθητήρες CMOS των 13MP (IMX135; ενότητα απεικόνισης IU135F3-Z) και των 8MP (IMX134; ενότητα απεικόνισης IU134F9-Ζ), που θα κυκλοφορήσουν στις αρχές του 2013.

Η κίνηση αυτή μπορούμε να πούμε πως είναι κάπως απογοητευτική, δεδομένου ότι το RGBW είχε παρουσιαστεί ως ένα από τα κυριότερα σημεία του νέου αισθητήρα, ωστόσο είναι θετικό το γεγονός ότι η Sony έχει αναγνωρίσει το πρόβλημα και δεν σχεδιάζει να στείλει ένα κακοσχεδιασμένο πρότυπο.





Σχόλια