Loading...

Android 4.2, Δείτε αναλυτικά τα χαρακτηριστικά του

  • Άρθρο του Unknown
  • at 10/08/2012 -

android 4.2



Ενώ το Android 4.1 Jelly Bean είναι σχετικά καινούργια αναβάθμιση, με το ποσοστό εγκατάστασης της να κυμαίνεται ακόμα σε χαμηλά επίπεδα, τις τελευταίες μέρες ακούμε ολοένα και περισσότερες πληροφορίες για την επόμενη έκδοση του Android η οποία θα είναι η 4.2 (;). Μάλιστα το φημολογούμενο νέο Nexus συνεργασίας Google και LG το οποίο έρχεται όπως όλα δείχνουν τέλη Οκτωβρίου, φημολογείται ότι θα τρέχει την έκδοση αυτή. Τo androidandme αποκαλύπτει τα χαρακτηριστικά της νέας Android 4.2 έκδοσης - συγκεκριμένα πρόκειται για απλές φήμες που προέρχονται από αξιόπιστη πηγή (όπως αναφέρουν), δεν είναι δηλαδή κάτι σίγουρο.

  • Νέο Nexus Program - Περισσότερες Nexus συσκευές: Σύμφωνα με αυτό, όπως έχει γραφτεί τις προηγούμενες μέρες, η Google προσπαθεί να πείσει περισσότερους κατασκευαστές να συμμετέχουν στο Nexus πρόγραμμα, προαιρετικά φυσικά. Όποιες εταιρίες ικανοποιούν κάποιες προδιαγραφές στις συσκευές τους, τις οποίες και καθορίζει η Google, θα μπορούν οι συσκευές τους να είναι "Nexus Certified". Οι προδιαγραφές πάνω κάτω είναι η συσκευή να κυκλοφορεί με την stock έκδοση του Android (δηλαδή χωρίς αλλαγές στο UI από τις εταιρίες), να έχουν αρκετή επεξεργαστική ισχύ για τα Nexus Games και να υποστηρίζουν το Google Wallet (NFC). Φυσικά για την αναβάθμιση του λογισμικού θα είναι υπεύθυνη η Google.
  • Νέο Customization Center: Πρόκειται για ένα κέντρο όπου ο χρήστης θα μπορεί να τροποποιεί κατάλληλα την συσκευή του όπως αυτός θέλει. Θα έχει τη δυνατότητα να αλλάζει ringtones, language packs, backgrounds, launchers κλπ. Το εύρος των επιλογών θα μπορεί φυσικά να μεγαλώνει μέσα από το Google Play. Οι κατασκευαστές θα μπορούν να παρέχουν το τροποποιημένο user interface που επιθυμούν μέσω του Customization Center, χωρίς να είναι υποχρεωτικό ωστόσο. Όταν η Google αναβαθμίζει το Android και ο κατασκευαστής αδυνατεί να παρέχει συμβατή έκδοση του τροποποιημένου user interface, τότε απλά η συσκευή θα επανέρχεται στο αρχικό stock UI της Google. Ακούγεται αρκετά ενδιαφέρουσα κίνηση αν γίνει πραγματικότητα, που έχει στόχο να λύσει το πρόβλημα των χρηστών οι οποίοι περιμένουν πότε οι εταιρίες θα αποφασίσουν να αναβαθμίσουν το skin τους για την νέα έκδοση του Android.
  • Project Roadrunner: Μετά το Project Butter που είδαμε στο Android 4.1 Jelly Bean το οποίο προσφέρει ομαλή και smooth πλοήγηση στη συσκευή, στο Android 4.2 θα δούμε το λεγόμενο Project Roadrunner. Αν και δεν υπάρχουν πολλές πληροφορίες, σκοπός του θα είναι να βελτιώνει την διάρκεια της μπαταρίας της συσκευής.
  • Αναβαθμισμένο Google Play: To Google Play θα αναβαθμιστεί με νέα χαρακτηριστικά όπως personalized search, περισσότερες επιλογές πληρωμών, πιο εύκολες in-app purchases, προαιρετικές διαφημιστικές εκστρατείες.
  • Αναβαθμισμένο Google Now: Η φωνητική υπηρεσία της Google θα προσφέρει περισσότερη βοήθεια στους αρχάριους χρήστες, με ερωτήσεις του στιλ "από που μπορούμε να ενεργοποιήσουμε το Bluetooth" , "πως γίνεται να χαμηλώσω την φωτεινότητα" κλπ (στα αγγλικά φυσικά).
  • Αναβαθμισμένος Video Player: Θα υποστηρίζει νέα APIs για ενσωμάτωση νέων video υπηρεσιών.


Σχόλια