Αν και είναι δωρεάν υπηρεσία, το Google Apps είναι αρκετά εύχρηστο. Μπορείς να δημιουργήσεις, να επεξεργαστείς και να μοιραστείς αρχεία, να διαχειριστείς τα email, να προγραμματίσεις όλες σου τις υποχρεώσεις μέσω του Ημερολογίου, να βρεις κείμενα και άρθρα και πολλά άλλα.
Ακόμα κι αν το Google Apps είναι μια αξιοπρεπής δωρεάν εναλλακτική λύση λογισμικού, όπως το Microsoft Office, υπάρχουν μερικά πράγματα που η εταιρεία θα μπορούσε να βελτιώσει όπως τα όρια χώρου, η έλλειψη συνοχής μεταξύ των εφαρμογών και άλλες μικρές δυσκολίες, προκειμένου να παράσχει μια καλύτερη εμπειρία στον χρήστη.
Αναλυτικότερα:
Gmail και iOS δεν έχουν και την καλύτερη “σχέση”
Αν και σαφώς οι υπηρεσίες της Google έχουν την τάση να λειτουργούν καλύτερα σε Android συσκευές, το Gmail μπορεί να χαρακτηριστεί κάτι παραπάνω από άθλιο για iOS και άλλα λογισμικά για smartphones. Πολλοί χρήστες αντιπαθούν το Gmail Mobile App για iOS, διότι οι χρήστες δεν έχουν τη δυνατότητα να επεξεργαστούν συγκεκριμένες ρυθμίσεις της υπηρεσίας, αναγκάζοντάς τους να στραφούν στην διαδικτυακή έκδοσή της.
Drive Integration
Συχνά οι χρήστες εργάζονται με το Google Docs και το Spreadsheets σε συνεργασία με το Gmail, γι’ αυτό θα ήταν καλύτερο να υπήρχε καλύτερη επικοινωνία μεταξύ τους. Υπάρχει επίσης το θέμα της μορφοποίησης κατά τη μετατροπή αρχείων (όπως τις παρουσιάσεις PowerPoint) στο Google Drive, το οποίο μπορεί να το προκαλέσει χάος στην αισθητική του εγγράφου.
Σφάλμα στο Voice Mobile App
Οι χρήστες έχουν αναφέρει ότι η έκδοση του Google Voice για iPhone συχνά καθυστερεί την παράδοση κείμενου και παγώνει (τα οποία δεν είναι κατ ‘ανάγκην σφάλματα της Google). Στην έκδοση του Android, αντίθετα, φαίνεται να λείπει ένα περιβάλλον ταχείας κλήσης και το ιστορικό κλήσεων, κάτι το οποίο έχει η έκδοση για iOS.
Σύνδεση στο Google Analytics
Το Analytics δεν επιτρέπει τις πολλαπλές συνδέσεις, αναγκάζοντας το χρήστη να συνδεθεί σε άλλους λογαριασμούς για να χρησιμοποιήσει την υπηρεσία.
Όρια χωρητικότητας στο Gmail
Το Gmail έχει όριο όγκου δεδομένων 10GB για τους χρήστες που χρησιμοποιούν την δωρεάν έκδοση, οι οποίοι μπορούν να πληρώσουν και να αυξήσουν το εύρος ζώνης στα 25GB, αλλά δεν υπάρχει η επιλογή αγοράς περισσότερου χώρου από αυτόν.
Σχεδιασμός του Reader
Το βασικό πρόβλημα του Google Reader φαίνεται πως είναι ο μέτριος σχεδιασμός του, προτρέποντας τους χρήστες να επιλέξουν εναλλακτικές λύσεις, όπως το Netvibes, Prismatic ή το Flipboard mobile app.