Loading...

H Apple έχασε $70 δισ. από τότε που κυκλοφόρησε το iPhone 5

  • Άρθρο του Unknown
  • at 10/10/2012 -



Μέχρι στιγμής, το iPhone 5 μόνο επιτυχημένο δε μπορεί να χαρακτηριστεί για την Apple, και ο λόγος δεν είναι μόνο οι όχι και τόσο καλοί χάρτες του, που ανάγκασαν τον Tim Cook να ζητήσει δημόσια συγγνώμη.

Η Wall Street φαίνεται πως έχει τους δικούς της λόγους να ανησυχεί για την πορεία τής Apple, αφού από την κυκλοφορία του iPhone 5 η εταιρεία έχει χάσει πάνω από 70 δισεκατομμύρια δολάρια.

Η τιμή τής μετοχής της Apple έπεσε μέχρι και τα 623,55 δολάρια, ρίχνοντας και τη χρηματιστηριακή της αξία στα 585 δισ. δολάρια.

Η μετοχή της εταιρείας είχε φτάσει τα 700 δολάρια λίγες ημέρες μετά την παρουσίαση του iPhone 5 και ανέβηκε μέχρι και τα $705,07, την υψηλότερη τιμή όλων των εποχών, στις 21 Σεπτεμβρίου, την ημέρα που διατέθηκε το smartphone στην αγορά, κλείνοντας τελικά στα $700,09, τιμή που αντιστοιχεί σε αξία εταιρείας περίπου $656 δισεκατομμυρίων.

Από τότε, η μετοχή της Apple πέφτει εξαιτίας και των ανησυχιών που υπάρχουν από τις διάφορες αναταραχές και απεργίες στις γραμμές παραγωγής τής Foxconn, αν και η τελευταία διέψευσε τις πιο πρόσφατες πληροφορίες για απεργίες.

Ως αποτέλεσμα, η αξία της Apple έπεσε κάτω από τα $600 δισ. για πρώτη φορά τους δύο τελευταίους μήνες.

Από την υψηλότερη τιμή των $705,07 έως τη χαμηλότερη των $623,55, η εταιρεία έχασε περί τα $76 δισ. μέσα σε περίπου 20 ημέρες. Αυτό το νούμερο, είναι υψηλότερο από την αξία των Facebook, LinkedIn και Dell μαζί!




Σχόλια