Loading...

H Επόμενη Γενιά Επεξεργαστών Atom Με 8 Πυρήνες

  • Άρθρο του Unknown
  • at 10/24/2012 -

 

Η επόμενη γενιά των επεξεργαστών της Intel που θα βασίζεται στην αρχιτεκτονική σύστημα-στο-τσιπ Atom έρχεται και ο ιστότοπος Xbit Labs δημοσίευσε λεπτομέρειες. Με το όνομα Avoton το επόμενο σύστημα-στο-τσιπ της Intel θα βασίζεται στην αρχιτεκτονική Silvermont στα 22nm και θα έχει οκτώ πυρήνες που θα μοιράζονται 4 ΜΒ cache (1ΜΒ ανά πυρήνα). 


Ιδανικός για χαμηλής κατανάλωσης "micro-server" ο επεξεργαστής των οκτώ πυρήνων θα έχει συχνότητες λειτουργίας από 1,6GHz μέχρι 2,3GHz. Οι πυρήνες που θα βασίζονται στο Silvermont θα παρέχουν out-of-order-execution και Turbo Boost (ή πιθανόν μια παρόμοια τεχνοκλογία με διαφορετικό όνομα), που θα δίνουν σημαντικές βελτιώσεις στις επιδόσεις των προιόντνω της τρέχουσας γενιάς Centerton.

H λειτουργία Turbo Boost θα επιτρέπει συχνότητα λειτουργίας μέχρι 2,7GHz που είναι εντυπωσιακό καθώς οι επεξεργαστές θα είναι σχεδιασμένοι για θερμική ισχύ μόλις 6 με 8,6 watt. Συνολικά ο επεξεργαστής Avoton θα έχει τυπική θερμική κατανάλωση μεταξύ 6 και 20 watt.

Επιπλέον στο Avotron θα ενσωματωθούν περισσότερες λειτουργίες όπως gigabit ethernet, USB 2.0 και SATA 3, που σήμερα λείπουν από την πλατφόρμα.

Σε σχέση με τις πρόσφατες φήμες για μαζικές απολύσεις στην AMD, η Intel μοιάζει να πηγαίνει καλύτερα από τον μικρότερο ανταγωνιστή της. 

O επεξεργαστής Avoton αναμένεται να φτάσει μαζί με τον Edisonville στο δεύτερο μισό του 2013.



Σχόλια