Loading...

Multi-Screen; Αποκτήστε ειδοποιήσεις παντού

  • Άρθρο του Unknown
  • at 10/11/2012 -

Το NotifyOSD είναι το σύστημα ειδοποιήσεων του Ubuntu. Αυτές δηλαδή οι “φούσκες” που βγαίνουν στο επανω δεξί μέρος της οθόνης μας σε διάφορα συμβάντα.

Έχουμε δει πως μπορούμε να το διαμορφώσουμε εμφανισιακά και σημείο εμφάνισης του η απλά να το μετακινήσουμε λίγο πιο κάτω.Το παράξενο όμως είναι, πως αν και η Canonical από την εκδοσή 12.04, έδωσε βάση και σε multi screen περιβάλλοντα, εν’ τούτοις δεν φρόντισε το σύστημα ειδοποιήσεων να είναι ορατό στην κάθε οθόνη. Όχι από προεπιλογή τουλάχιστον.

Παρ’ ολ’ αυτά δεν είναι καθόλου δύσκολο να ενεργοποιηθεί αυτή η επιλογή η οποία δουλεύει σωστά και αποτελεσματικά και είναι ιδιαιτέρως χρήσιμη αν χρησιμοποιείτε περισσότερες από μια οθόνες στον υπολογιστή σας.
Προσωπικά, εχω μια μπροστά μου και μια στο πλάι, οπότε και αυτό είναι πολύ βολικό, καθώς εχω συνεχή πρόσβαση στις ειδοποιήσεις μου.

Για να ενεργοποιήστε αυτή την επιλογή, κάντε τα παρακάτω:
1. Εγκαταστήστε το dconf-tools, αν δεν το έχετε ήδη. Θα το βρείτε στα αποθετήρια των διανομών σας (Κεντρο Λογισμικού, Synaptic, κλπ) η αν θέλετε, μπορείτε μέσω τερματικού/κονσόλας, με την παρακάτω εντολή:

sudo apt-get install dconf-tools
2. Μετά ανοίξτε το, δίνοντας την εντολή:
dconf-editor &
3. Από την αριστερή στήλη, στο παράθυρο που θα σας ανοίξει, περιηγηθείτε στο:
apps => notifyosd
4. Από την δεξιά πλευρά αλλάξτε την επιλογή multihead-mode από dont-focus-follow σε focus-follow:
5. Kλείστε το παράθυρο των ρυθμίσεων και κάντε αποσύνδεση (αν δεν δείτε την αλλαγή, θα γίνει σίγουρα με την επόμενη επανεκκίνηση του υπολογιστή σας).
Mε τον ίδιο τρόπο μπορειτε ανά πάσα στιγμη, να το επαναφέρετε στις default ρυθμίσεις του.



Σχόλια