Loading...

Η Samsung σταματά να πουλά οθόνες στην Apple

  • Άρθρο του Unknown
  • at 10/23/2012 -

Νέο ρεπορτάζ των Korea Times, αναφέρει πως η Samsung Display θα σταματήσει να προμηθεύει την Apple με οθόνες για τις φορητές συσκευές της, αφού δε μπορεί ( ; ) να μειώσει επιπλέον τις τιμές.

Οι δύο εταιρείες είχαν σημαντικούς επιχειρηματικούς δεσμούς, οι οποίοι σπάνε, μετά και τον αδυσώπητο δικαστικό πόλεμο που έχει ξεσπάσει μεταξύ τους για τις πατέντες.

Η Samsung, ήταν από τους στενότερους συνεργάτες της Apple, αφού ήταν βασικός προμηθευτής σε μνήμες, οθόνες αλλά και επεξεργαστές, για τα iPhone, iPad και iPod.

Η σχέση αυτή διαταράσσεται όλο και περισσότερο τελευταία, αφού αφενός η Apple "απομακρύνει" τους κορεάτες από το στενό της κύκλο στρατηγικών συνεργατών, ενώ τώρα και η Samsung φέρεται να σταματά την πώληση πάνελ στους αμερικανούς.

Ο λόγος, σύμφωνα με τις πηγές, είναι πως η Apple απαιτεί τεράστιες εκπτώσεις, τις οποίες πλέον η Samsung δεν είναι διατεθειμένη να παράσχει, αφού για παράδειγμα η τιμή της οθόνης του iPad 3 έχει πέσει κάτω από το μισό, σε σχέση με του iPad 2.

Για να αντικαταστήσει τις χαμένες πωλήσεις, σύμφωνα με τις ανώνυμες πηγές, ηSamsung Display θα πουλάει περισσότερες οθόνες στην αδελφή εταιρεία Samsung Electronics και την Amazon.


Σχόλια