Loading...

Ο CEO της ARM ισχυρίζεται, ότι ο νόμος του Moore δεν έχει πια νόημα

  • Άρθρο του Unknown
  • at 11/11/2012 -




Ο CEO της ARM, Warren East κλιμακώνει την ένταση στην μάχη των εντυπώσεων, ανάμεσα στις Intel και ARM, επιτιθέμενος στον Νόμο του Μούρ!

Ο κ. East ισχυρίστηκε σε μία συνέντευξη στο MIT Technology Review, ότι "αυτό που πραγματικά μετράει είναι η αποδοτικότητα", είτε αυτό είναι ένα κινητό τηλέφωνο είτε μία φάρμα διακομιστών.

"Κατασκευάζοντας περισσότερο πολύπλοκους και ενεργοβόρους επεξεργαστές για να υπακούσουμε τον Νόμο του Μούρ, απλώς περιορίζει τον αριθμό των επεξεργαστών που μπορείς να χωρέσεις μέσα σε ένα συγκεκριμένο χώρο", είπε μεταξύ άλλων. Όχι, ότι ο CEO της ARM, υϊοθετεί την άποψη της Intel, ότι η αρχιτεκτονική της ARM δεν έχει στόχο την υψηλή απόδοση, αφού ο ίδιος έχει δει την αρχιτεκτονική να κλιμακώνεται σε πολύ υψηλές ταχύτητες όποτε η αρχιτεκτονική του είδους καλυπτόταν από αρκετή και ισχυρή τροφοδοσία.


Βεβαίως, οι ισχυρισμοί του κ East είναι περισσότερο θεωρίες παρά πράξη, και το Chromebook της Samsung, δεν πρόκειται βεβαίως να αναγκάσει τον κ. Μούρ, να αλλάξει ξαφνικά άποψη, ωστόσο σίγουρα τα λεγόμενα του αποτελούν τροφή για σκέψη, σε μία εποχή που η ARM αναπτύσσεται ταχύτατα, καταφέρνοντας να πείσει ακόμα και την Microsoft, ότι η ταχύτητα δεν είναι πάνω από όλα. Πολλά περισσότερα μπορείτε να διαβάσετε εδώ και εδώ.




Σχόλια