Loading...

Eddy Cue, η αυθεντία στις διαπραγματεύσεις

  • Άρθρο του Neumann
  • at 11/03/2012 -


Μετά τις πρόσφατες αλλαγές στα διοικητικά της Apple που ανακοινώθηκαν πριν λίγες μέρες ο Eddy Cue βρέθηκε τώρα να διευθύνει εκτός των υπηρεσιών Internet και Software (iTunes, App Store, iAd κτλπ) και το Siri και Maps. Το CNET δημοσίευσε ένα αφιέρωμα στον Eddy Cue, ο οποίος εργάζεται στην Apple τα τελευταία 23 χρόνια, χαρακτηρίζοντάς τον ως σημαντική μορφή στις διαπραγματεύσεις με άλλες εταιρείες.

Ο 48χρονος Eddy Cue διαδραματίζει σημαντικό ρόλο στην διατήρηση των συμφωνιών για το προσφερόμενο περιεχόμενο στις διάφορες υπηρεσίες της Apple . Για παράδειγμα, πριν πέντε χρόνια κατάφερε να αποτρέψει συντριβή στις σχέσεις μεταξύ της Apple και μεγάλων δισκογραφικών εταιρειών όταν οι δύο πλευρές «είχαν ξεφύγει». Όταν, επίσης, το τμήμα MobileMe βρέθηκε εκτός πορείας ο Cue ήταν αυτός που έσωσε την επιχείρηση και την μετέτρεψε στο iCloud.

H παρουσία του Eddy Cue στην Apple χαρακτηρίζεται ως ήρεμη και καίρια στην γεφύρωση της επικοινωνίας μεταξύ του Steve Jobs και άλλων στελεχών σε διαπραγματεύσεις. «Ο Eddy δεν ενδιαφέρεται για αυτούς τους τύπους, τα στελέχη που επιζητούν όλη την προσοχή. Είναι ο τύπος ανθρώπου που είναι χαρούμενος να βρίσκεται στο δωμάτιο ελέγχου και να επιβεβαιώνει ότι όλα λειτουργούν σωστά», αναφέρει ο Paul Vidich, πρώην στέλεχος της Warner Music.

Μπορείτε να διαβάσετε ολόκληρο το αφιέρωμα στον Eddy Cue εδώ.


Σχόλια

Αρθρογράφος

Άρθρο του Neumann

Gadget-ακιας με ιδιαίτερη προτίμηση στο κλειστό (?) τεχνολογικό οικοσύστημα της Apple...