Loading...

Twitter vs το σύμπαν, σημειώστε 1

  • Άρθρο του Unknown
  • at 11/20/2012 -

 

Είχαμε δει μέσα στον Αύγουστο τις πρώτες προσπάθειες του Twitter να ξεκάνει κάθε 3rd party app με τις αλλαγές στο API του και από ότι φαίνεται ήδη έχουμε τα πρώτα θύματα. Η εταιρία θέλει να κρατήσει μόνο τις δικές της εφαρμογές καταργώντας όσες την έφεραν στο σημείο που βρίσκεται.

Πριν λίγες μέρες και ενώ τα Windows 8 έχουν κυκλοφορήσει και μπαίνουν σιγά σιγά στα σπίτια του κόσμου, μια εφαρμογή του Windows Store, toΤweetro, εξαφανίστηκε από τη λίστα με τις διαθέσιμες. Όπως έγινε γνωστό ο λόγος ήταν ότι έφτασε τα 100.000 διαφορετικά μέλη, όριο που έχει θεσπίσει το ίδιο το Twitter. Από εκεί και πέρα πρέπει οι δύο εταιρίες να έρθουν σε συμφωνία για να υπάρξει άδεια για περισσότερους χρήστες. Αν αυτό δε γίνει, το μέλλον του Tweetro είναι άγνωστο.

Σε παρόμοια κατάσταση φαίνεται πως βρίσκεται και ο developer της Android εφαρμογής Tweet Lanesπου προσωπικά χρησιμοποιώ. Αν και ακόμα δεν έχει φτάσει τους 100.000 χρήστες, αυτό δε θα αργήσει να γίνει. Ο ίδιος ανέφερε μέσα από το Google+ προφίλ του ότι το Twitter του ξεκαθάρισε ότι δε θα πάρει άδεια οπότε κατά πάσα πιθανότητα θα σταματήσει την ανάπτυξη του app.

Μία μία λοιπόν φαίνεται πως εξαφανίζονται οι 3rd party εφαρμογές της υπηρεσίες. Το Twitter τρώει τα παιδιά του και θέλει να μείνει μόνο του. Εναλλακτικές υπάρχουν; Το App.Net θέλει 36$ το χρόνο για να το χρησιμοποιείς, και καμία άλλη υπηρεσία δε μοιάζει τόσο. Τι θα γίνει, θα το δείξει ο χρόνος.



Σχόλια