Loading...

Οι χάκερς είναι κοντά στο Untethered Jailbreak του iOS 6.0.1

  • Άρθρο του Unknown
  • at 11/12/2012 -

Ο Hacker Joshua Hill (@ p0sixninja) επιβεβαίωσε στο Twitter ότι ανακάλυψε ένα bootROM exploit για Α5, A5X, A6 και A6X επεξεργαστές, ανοίγοντας το δρόμο για το untethered jailbreak του νεότερου iPhone της Apple και των iPad μοντέλων. Η είδηση έρχεται μέσω του Appadvice που ενσωματώνει tweets από μια συνομιλία μεταξύ του @p0sixninja και του @l33tdawg που ανακάλυψε ένα bootROM exploit για A5, A5X, A6 και A6X επεξεργαστές της Apple.

Ενώ υπάρχει ακόμα πολλή δουλειά που πρέπει να γίνει, τα νέα είναι περισσότερο από ευπρόσδεκτα στους κύκλους του jailbreak. Τα τελευταία iPhone και iPads της Apple χρησιμοποιούν νέους επεξεργαστές που δεν έχουν ακόμη αξιοποιηθεί από τους jailbreak χάκερς, αλλά η προσπάθεια είναι σε εξέλιξη για να δώσει στους χρήστες τα απαραίτητα εργαλεία για να ανοίξουν τις συσκευές τους σε ένα ευρύ φάσμα από εφαρμογές τρίτων και tweaks. Αυτά τα tweaks δεν πρόκειται να βρεθούν στο App Store της Apple.

Μια πρόσφατη απόφαση των ρυθμιστικών αρχών των ΗΠΑ αυτό το έτος παρέτεινε τη νομιμότητα του iPhone jailbreak. Ωστόσο, το jailbreaking ενός iPad έχει κριθεί παράνομο στις Ηνωμένες Πολιτείες και το Γραφείο Πνευματικής Ιδιοκτησίας στις ΗΠΑ κατέληξε στο συμπέρασμα ότι τα tablets δεν θα πρέπει να εμπίπτουν στην ίδια κατηγορία.

Η Business Software Alliance (BSA), της οποίας η Apple είναι μέλος, δήλωσε ότι το Γραφείο Πνευματικών Δικαιωμάτων των ΗΠΑ τον Ιούλιο του τρέχοντος έτους επιτρέπει την εγκατάσταση και εκτέλεση των πειρατικών, δηλαδή χωρίς άδεια, εφαρμογών σε μια φορητή συσκευή” Η BSA πιστεύει ότι “υπάρχει μια άμεση σχέση μεταξύ της πειρατείας και η καταστρατήγηση του TPM [τεχνολογικά μέτρα προστασίας]. Το Jailbreaking είναι η προϋπόθεση για να καταστούν πειρατικές εφαρμογές πολύτιμες”. Η ομάδα πιστεύει ότι καμία iDevice δεν θα πρέπει να είναι jailbroken, ανεξάρτητα από την κατηγορία στην οποία υπάγεται.

Η Electronic Frontier Foundation (EFF), υποστηρίζει ότι η πειρατεία μπορεί επίσης να οδηγήσει σε καινοτομία.

“Υπάρχουν πολλοί νόμιμοι, που δέν παραβιάζουν λόγοι για τους οποίους ο χρήστης μπορεί να επιλέξει να κάνει jailbreak ή root μια συσκευή,” είπε η EFF.

Το αμερικανικό Γραφείο Πνευματικής Ιδιοκτησίας έλαβε γνώση της θέσης της EFF και κατέληξε στο συμπέρασμα ότι οι χρήστες θα πρέπει να έχουν τη δυνατότητα να χακάρουν τα iPhones τους για να επεκταθεί η λειτουργικότητά τους. Τα iPads, ωστόσο, δεν μπορούν να είναι jailbroken νόμιμα, είπε το Γραφείο.



Σχόλια