Loading...

Windows Phone 7: «Ζωή» και μετά την έκδοση 7.8;

  • Άρθρο του Unknown
  • at 11/19/2012 -
 

Αν και οι συσκευές που είναι εφοδιασμένες με Windows Phone 8 έχουν ήδη αρχίσει να κάνουν την εμφάνιση τους στα καταστήματα διαφόρων χωρών, οι πληροφορίες που έχουμε για το «ενδιάμεσο» update που θα πάρουν τα smartphone της προηγούμενης γενιάς (τα οποία και δεν θα αναβαθμιστούν στην νέα έκδοση) παραμένουν λίγες. Ένα slide που διέρρευσε από την Nokia όμως αποκαλύπτει πως τελικά θα υπάρξει… ζωή και μετά τα Windows Phone 7.8.

Όπως φαίνεται στο slide αυτό, θα υπάρξει και μια αναβάθμιση με την ονομασία «Windows Phone 7.x» κάτι που ενδεχομένως δείχνει πως θα υπάρξουν και άλλα updates μετά από την 7.8. Παράλληλα, ο επίσημος Twitter λογαριασμός του λειτουργικού συστήματος στην Ρωσία αποκάλυψε πως θα υπάρξουν 18 μήνες επίσημης υποστήριξης για την έκδοση 7.8, κάτι που επιμηκύνει την διάρκεια «ζωής» των WP7 συσκευών έως τουλάχιστον τα μέσα του 2014 και επιβεβαιώνει με τον τρόπο του την διαρροή που υπήρξε από την Nokia.

Παράλληλα, σύμφωνα με άλλες πληροφορίες που προέρχονται από εργαζόμενο της Nokia, τα Windows phone 7.8 βρίσκονται πλέον στην έκδοση RTM. Εάν αυτό αποτελεί πραγματικότητα, τότε η έκδοση αυτή βρίσκεται λίγες μόλις εβδομάδες πριν από την τελική κυκλοφορία της, κάτι που έρχεται σε αντίθεση με προηγούμενες πληροφορίες που τοποθετούσαν την συγκεκριμένη κυκλοφορία στο πρώτο τρίμηνο του 2013.

Η ίδια πηγή αναφέρει πως ο IE9 (και όχι η δέκατη έκδοση) θα είναι ο default browser των WP 7.8, λόγω σχετικής ασυμβατότητας.

Ενημέρωση [plankton69]: Σύμφωνα με τον Terry Myerson, εταιρικό αντιπρόεδρο του τμήματος των Windows Phone στην MS «θα περίμενα και οι δύο πλατφόρμες να συνυπάρξουν για πολύ καιρό ακόμα, σε παγκόσμιο επίπεδο. Σαφώς και τα Windows Phone 7.8 smartphone θα είναι φθηνότερα των Windows Phone 8, ενώ η δεδομένη συμβατότητα των δυο πλατφορμών σε εφαρμογές θα κάνει το οικοσύστημα μας δυνατότερο σε κάθε τιμολογιακή κατηγορία. Για εμάς κάθε χρήστης των 7 και των 7.8 μετράει ισότιμα και θα συνεχίσουμε να προσφέρουμε τα μέγιστα για αυτόν, αν και είναι αλήθεια πως η πλατφόρμα του μέλλοντος είναι τα WP8[/i]». Οι δηλώσεις αυτές δείχνουν να επιβεβαιώνουν, με τον τρόπο τους, πως τα WP 7.8 έχουν μέλλον.



Σχόλια