Loading...

Eric Schmidt: Μιλάει για την Apple, τις ευρεσιτεχνίες και το Android

  • Άρθρο του Unknown
  • at 12/07/2012 -
 

Συνέντευξη στην εφημερίδα Wall Street Journal γύρω από τις τρέχουσες εξελίξεις από τον κόσμο της τεχνολογίας, του mobility και των smartphone έδωσε πριν από μερικά 24ωρα ο Eric Schmidt, ο εκτελεστικός πρόεδρος της Google και πρώην διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας.

Η συνέντευξη του Schmidt δόθηκε με αφορμή την διερεύνηση της Ομοσπονδιακής Επιτροπής Εμπορίου των ΗΠΑ γύρω από το αν θα ασκηθεί αγωγή για αντιμονοπωλιακές πρακτικές στην Google. Ο ίδιος πάντως παραμένει αισιόδοξος για το αποτέλεσμα και δηλώνει πως τόσο οι Ευρωπαίοι όσο και Επιτροπή θα πρέπει να καταλήξουν σε κάποιο συμπέρασμα, μιας και έχουν όλα τα χαρτιά στα χέρια τους. 

Ο Schmidt θεωρεί πως Google, Apple, Amazon και Facebook είναι οι τέσσερις εταιρείες που κυριαρχούν αυτήν την στιγμή στην αγορά των καταναλωτικών τεχνολογικών προϊόντων ενώ για την σχέση της εταιρείας του με την Apple αναφέρει πως αυτές περνούν διακυμάνσεις και πως η Google θα προτιμούσε να είχαν χρησιμοποιηθεί οι χάρτες της στα νέο iPhone και iPad αλλά και να μην είχε βγει το Youtube από την αρχική οθόνη των συσκευών της εταιρείας από το Cupertino, χωρίς όμως να είναι σίγουρος όσον αφορά το γιατί πήραν μια τέτοια απόφαση.

Συνεχίζοντας, αναφέρει πως αν και ο Τύπος θα έχει αντιρρήσεις μιας και θέλει πιο παιδικούς και «πιασάρικους» τίτλους, ο «ενήλικος» τρόπος για να λειτουργείς μια εταιρεία είναι σαν να κυβερνάς μια χώρα, λόγω του ότι «και οι χώρες έχουν τις διαφωνίες τους αλλά έχουν και συναλλαγές, δεν στέλνουν βόμβες η μια στην άλλη», θέλοντας μάλλον με αυτόν τον τρόπο να δείξει πως δεν υπάρχει «ψυχροπολεμικό» κλίμα μεταξύ Apple και Google.

Σε άλλο σημείο των δηλώσεων του, ο Schmidt υποστηρίζει πως μέρος των συζητήσεων που γίνονται συνεχώς μεταξύ των δύο εταιρειών είναι και το θέμα του διακανονισμού για θέματα ευρεσιτεχνιών, ενώ δηλώνει πως είναι «εξαιρετικά περίεργο» το ότι η Apple αποφάσισε να μηνύσει εταιρείες που συνεργάζονται με την Google αλλά όχι την ίδια.

Επιπρόσθετα, θεωρεί πως τελικός χαμένος όλης αυτής της διαμάχης για θέματα ευρεσιτεχνιών θα είναι κάποιος νέος Andy Rubin (ο δημιουργός του Android) και όχι η Apple ή η Google, μιας και αυτός δεν θα έχει την δυνατότητα να καλύψει την δημιουργία του με ερασιτεχνίες για να παρουσιάσει κάποιο νέο Android.

Όσον αφορά το Android αυτό καθ’ αυτό, ο Schmidt υποστηρίζει πως παρά τα παράπονα που υπάρχουν από developer γύρω από το ότι πρέπει να αναπτύσσουν διαφορετικές εκδόσεις της εφαρμογής τους για κάθε διαφορετική έκδοση του Android, αυτό συμβαίνει γιατί κάποια τηλέφωνα είναι πλέον παλιά και πως στις 4.0 και 4.1 υπάρχει συμβατότητα. Θεωρεί το Siri της Apple σαν παράδειγμα του ανταγωνισμού που θα υπάρχει στο μέλλον από τέτοιου τύπου δημιουργίες (που δεν είναι υπηρεσίες του web), ανταγωνισμός που δείχνει να τον ανησυχεί.

Παράλληλα, θεωρεί πως η εξαγορά της Motorola Mobility από την Google «και προβάλει και δεν προβάλει» ανταγωνισμό στις άλλες εταιρείες και πως το οικοσύστημα του Android είναι αυτό που θα πρέπει να ωφεληθεί σε κάθε περίπτωση, ενώ πιστεύει πως η Microsoft δεν έχει καταφέρει να κερδίσει την αγοραστική «τάση» επί του παρόντος με τα Windows Phone 8.



Σχόλια