Loading...

Τα Windows 8 «ξεπουλάνε» τελικά ?

  • Άρθρο του Neumann
  • at 12/01/2012 -


Χαμηλότερες σε σχέση με πέρσι είναι οι πωλήσεις προσωπικών υπολογιστών με προεγκατεστημένα Windows, σύμφωνα με στοιχεία της NPD Group, που μιλά για αργό ξεκίνημα των Windows 8.

Παρά την είδηση ότι η Microsoft διέθεσε 40 εκατομμύρια αντίτυπα τις πρώτες μέρες κυκλοφορίας των Windows 8, η εταιρεία ερευνών NPD υποστηρίζει ότι οι πωλήσεις υπολογιστών με το νέο λειτουργικό σύστημα από τις μεγάλες αλυσίδες πληροφορικής στο διάστημα 26 Οκτωβρίου έως 17 Νοεμβρίου δεν ήταν οι αναμενόμενες, σύμφωνα με δημοσίευμα της Wall Street Journal. Κι αυτό γιατί οι πωλήσεις ήταν μειωμένες κατά 21% σε σχέση με το αντίστοιχο χρονικό διάστημα πέρσι – όταν η εταιρεία διέθετε ακόμα τα Windows 7.

Στην αναφορά της NPD δεν συμπεριλαμβάνονται πωλήσεις από τα καταστήματα και τις ιστοσελίδες της ίδιας της Microsoft, αλλά ο αμερικάνικος γίγαντας έχει δηλώσει ότι οι πωλήσεις της προέρχονται κυρίως από μεγάλους retailers.

«Είναι ξεκάθαρο ότι τα Windows 8 δεν έφεραν την ορμή για την αύξηση πωλήσεων που περίμεναν κάποιοι» είπε χαρακτηριστικά ο Στίβεν Μπέικερ, αντιπρόεδρος στην NPD. Τα Windows 8 έχουν νέο γραφικό περιβάλλον, που θεωρείται πιο δύσκολο από το παλιό και στοχεύει κυρίως στις οθόνες αφής.

Ωστόσο, υπάρχει αισιοδοξία ότι οι γιορτές θα δώσουν μια ώθηση στις πωλήσεις ενώ στελέχη της Microsoft έχουν δηλώσει ότι δεν περίμεναν ραγδαία αύξηση πωλήσεων, καθώς οι μεγάλες επιχειρήσεις -οι μεγαλύτεροι πελάτες της- καθυστερούν ένα και πλέον έτος να αναβαθμίσουν στις νεότερες εκδόσεις των Windows.

Σχόλια

Αρθρογράφος

Άρθρο του Neumann

Gadget-ακιας με ιδιαίτερη προτίμηση στο κλειστό (?) τεχνολογικό οικοσύστημα της Apple...