Loading...

Ανοδική η πορεία των Windows Phone 8

  • Άρθρο του Unknown
  • at 12/01/2012 -
 

Ο Steve Ballmer, πρόεδρος της Microsoft, δήλωσε στους δημοσιογράφους σε meeting που έλαβε χώρα την προηγούμενη Τετάρτη, ότι οι πωλήσεις Windows Phone 8 συσκευών, από την ημέρα της παρουσίασή τους, βρίσκονται σε ανοδικά επίπεδα και συγκεκριμένα κατά 300% σε σχέση με το αντίστοιχο περσινό διάστημα.

Αναλυτές εκτιμούν ότι για το τέταρτο τρίμηνο του 2011, οι πωλήσεις Windows Phone συσκευών άγγιξαν τα 2.8 εκ. κομμάτια. Δεδομένου ότι οι πωλήσεις για την αντίστοιχη περίοδο του 2012 υπολογίζονται να είναι κατά 300% υψηλότερες, μπορούμε να φτάσουμε στο συμπέρασμα ότι ο αριθμός μπορεί να έχει εκτοξευθεί ακόμη και στα 11 εκ.

Η Microsoft έχει προχωρήσει στην κυκλοφορία του δικούς της Windows 8-based tablet, το Surface, σηματοδοτώντας την αρχή μιας πολιτικής απομάκρυνσης από το παραδοσιακό επιχειρησιακό της μοντέλο, μια κίνηση από την οποία προσπαθεί να αποκομίσει περισσότερα, χρηματικά κυρίως οφέλη, από το δικό της hardware.

Έπειτα από την διάθεση του Surface RT, φήμες στο διαδίκτυο εκτιμούν ότι η Microsoft θα ακολουθήσει την ίδια πολιτική και στα smartphones παρουσιάζοντας το 2013 το δικό της Windows Phone 8 smartphone.

«Η εστίαση πάνω στις συσκευές και στις παρεχόμενες υπηρεσίες έχει επίδραση στον τρόπο με τον οποίο διατηρούμε την επιχείρησή μας, στον τρόπο που αναπτύσσουμε τις εμπειρίες μας και τα παρεχόμενα προϊόντα μας τόσο για οικιακούς όσο και για επαγγελματίες χρήστες», δήλωσε ο Steve Ballmer.



Σχόλια