Loading...

5 σημαντικές στιγμές για την Apple το 2012

  • Άρθρο του Unknown
  • at 1/07/2013 -
 

Το 2012 ήταν σίγουρα μια περιπετειώδης χρονιά για την Apple και όσους εξαρτώνται από αυτήν. Ήταν ο πρώτος χρόνος όπου η εταιρεία λειτουργούσε πλήρως υπό την καθοδήγηση του CEO Tim Cook, με πολλά σκαμπανεβάσματα.

Παρακάτω παρουσιάζονται οι 5 πιο σημαντικές ιστορίες που αφορούν την Apple για το 2012 και συνέβαλαν σε μεγάλο βαθμό στις συνεχόμενες αλλαγές που πραγματοποιούνται στο εσωτερικό αλλά και στην εξωτερική προβολή της εταιρείας.

1) Η απομάκρυνση της Java απο τους OS X Web browsers

Η απόφαση της Apple να απενεργοποιήσει τη Java απο τους περιηγητές ήταν αποτέλεσμα της εξάπλωσης του κακόβουλου λογισμικού Flashback. Αν και ο Flashback εμφανίστηκε για πρώτη φορά το 2011, η έκδοση του 2012 εκμεταλλευόταν μια ευπάθεια στη Java, την οποία η Apple δεν είχε επιδιορθώσει για μήνες.

2) Η δημόσια συγγνώμη του Tim Cook για τους χάρτες του iOS 6


Η Apple δεν μας έχει συνηθίσει σε… δημόσιες συγγνώμες, αλλά φαίνεται αυτή τη φορά τα πράγματα ήταν αρκετά σοβαρά, για να αναγκαστεί ο Tim Cook να απολογηθεί δημόσια για ορισμένες ελλείψεις στην εφαρμογή Maps για iOS.

3) Το λανσάρισμα του iPad mini


Οι fans της Apple πίστευαν ότι αυτή η μέρα δεν θα ερχόταν ποτέ, αλλά η Apple τελικά δημιούργησε μικρότερη έκδοση του δικού της iPad. Η Apple ισχυρίστηκε ότι το iPad των 7,85 ιντσών ήταν διαφορετικό από τα υπόλοιπα tablet της αγοράς, όχι μόνο λόγω του λειτουργικού συστήματος που «τρέχει», αλλά και λόγω της μεγαλύτερης επιφάνειας χρήσης.

4) Η απομάκρυνση του Scott Forstall από την Apple


Ο Scott Forstall, επικεφαλής λογισμικού για το iOS της Apple, ήταν πάντα ένα αμφιλεγόμενο πρόσωπο. Φαίνεται πως δεν ήταν ότι ευκολότερο να συνεργάζεσαι μαζί του, έτσι εξηγείται και το γεγονός ότι απομακρύνθηκε από τα υψηλόβαθμα στελέχη της Apple τον Οκτώβριο του 2012. Παρόλα αυτά ο Forstall θα παραμείνει ώς σύμβουλος της εταιρείας, αλλά απ’ ότι φαίνεται τα πράγματα δεν θα είναι πια τα ίδια για το λειτουργικό σύστημα του iOS.

5) Απόφαση για παραγωγή Macs στις ΗΠΑ

Υπάρχουν ορισμένες θέσεις εργασίας, οι οποίες δεν είναι φτιαγμένες να λειτουργήσουν στις ΗΠΑ και αφορούν τη μαζική παραγωγή ηλεκτρονικών συσκευών. Για το λόγο αυτό η Apple βασίζεται στους Ασιάτες συνεργάτες της. Παρόλα αυτά όμως πολλοί είναι εκείνοι που ζητούν να γίνεται μερική παραγωγή των προϊόντων της στις ΗΠΑ. Στο παρελθόν είχαν προκύψει αρκετά προβλήματα με τα εργοστάσια στην Κίνα, όπου χρησιμοποιούσαν παιδιά στην παραγωγή, δεν είχαν τα κατάλληλα μέτρα ασφάλειας και πολλοί ήταν εκείνοι που αυτοκτονούσαν. Όλα αυτά οδήγησαν τον Cook να ανακοινώσει ότι η Apple θα ξεκινήσει την κατασκευή μιας σειράς Macs στις ΗΠΑ το 2013.



Σχόλια