Loading...

Το 75% των ηγετών κρατών έχουν λογαριασμό στο Twitter

  • Άρθρο του Unknown
  • at 1/05/2013 -

Από τους 164 επικεφαλής κρατών σε όλο τον κόσμο, οι 123 χρησιμοποιούν ήδη το Twitter, διαθέτοντας είτε προσωπικό προφίλ είτε επίσημο «θεσμικό» λογαριασμό, τον οποίο θα παραδώσουν σε αυτόν που θα τους διαδεχθεί όταν αποχωρήσουν από το αξίωμα. Αυτό είναι το συμπέρασμα έρευνας που δημοσιοποίησε χθες η εταιρεία αναλύσεων Digital Daya, σύμφωνα με την οποία παρουσία στο κοινωνικό δίκτυο έχουν παγκοσμίως 3 στους 4 ηγέτες.

Βασιζόμενη σε στοιχεία του Δεκεμβρίου του 2012, η μελέτη δείχνει πως οι ανώτατοι κρατικοί αξιωματούχοι που χρησιμοποιούν το Twitter έχουν αυξηθεί κατά 93% από το 2010, όταν άρχισαν να καταγράφονται στατιστικά δεδομένα χρήσης της πλατφόρμας. Μάλιστα, η μεγαλύτερη αύξηση παρατηρείται από το τρίτο τρίμηνο του 2011 μέχρι σήμερα, με το αντίστοιχο ποσοστό να φτάνει στο 78%.

Η Digital Daya προβλέπει πως φέτος θα… υποκύψουν στον πειρασμό του Twitter και οι τελευταίοι πρωθυπουργοί και πρόεδροι. Κι αυτό γιατί, «καθώς η κοινωνική δικτύωση γνωρίζει τεράστια απήχηση σε κάθε κοινωνία, όλοι οι πολιτικοί ηγέτες θα συνειδητοποιήσουν ότι έχουν αλλάξει διά παντός οι τρόποι επικοινωνίας με τους πολίτες που τους εξέλεξαν», γράφει ο Omar Hijazi, ανώτερο στέλεχος της Digital Daya.

Όσον αφορά τους δημοφιλέστερους προέδρους και πρωθυπουργούς στην πλατφόρμα, αδιαφιλονίκητος νικητής είναι ο Μπάρακ Ομπάμα με 24 εκατομμύρια follower, 15 εκατομμύρια από τους οποίους προστέθηκαν μόλις την τελευταία χρονιά. Είναι χαρακτηριστικό ότι ο Αμερικανός πρόεδρος έχει 20 εκατομμύρια περισσότερους follower από τον Ούγκο Τσάβες, ο οποίος βρίσκεται στη δεύτερη θέση.



Σχόλια