Loading...

Αισθητήρας παπουτσιών από την Apple

  • Άρθρο του Unknown
  • at 1/31/2013 -
 

Όχι, δεν υπάρχει κάποιο λάθος στον τίτλο, η Apple κατασκεύασε έναν αισθητήρα με σύστημα ειδοποίησης που μπορεί να ενσωματωθεί σε υποδήματα και να ενημερώνει τους χρήστες ότι θα πρέπει να αντικαταστήσουν τα φθαρμένα παπούτσια.

Η Apple κατέθεσε την ευρεσιτεχνία στο Αμερικανικό Γραφείο Πατεντών και Εμπορικών Σημάτων τον Ιούλιο του 2012. Πρόκειται για ένα σύστημα αισθητήρων που προσαρμόζεται στα παπούτσια και ειδοποιεί τους ιδιοκτήτες όταν χρειάζονται αντικατάσταση.

Όπως περιγράφει η Apple, τα παπούτσια δεν παρέχουν μόνο άνεση και προστασία, αλλά και σταθερότητα για τα πόδια κατά τη διάρκεια κάποιας σωματικής δραστηριότητας όπως ο αθλητισμός. Με την πάροδο του χρόνου και τη συνεχή χρήση, η βάση του παπουτσιού μειώνεται, μειώνοντας έτσι και την αποτελεσματικότητα της προστασίας του. Έτσι φτάνει σε ένα σημείο “κρίσιμου επιπέδου φθοράς” όπου το παπούτσι δεν μπορεί να παρέχει αρκετή στήριξη και μπορεί σε ορισμένες περιπτώσεις να προκαλέσει τραυματισμό στο πόδι. Επειδή αυτό το επίπεδο φθοράς μπορεί να μην είναι εμφανές στο χρήστη, ένας αισθητήρας και σύστημα ειδοποίησης θα μπορούσε να είναι μία λύση για την πρόληψη των τραυματισμών.



Σχόλια