Loading...

Το Microsoft Security Essentials αποτυγχάνει στη λήψη πιστοποίησης ασφαλείας

  • Άρθρο του Unknown
  • at 1/18/2013 -

Σαν βόμβα πρέπει να έχει σκάσει στα γραφεία της Microsoft η αποτυχία του λογισμικού ασφαλείας που παρέχει δωρεάν η εταιρεία για τα Windows, Microsoft Security Essentialsαν λάβει το τελευταίο πιστοποιητικό ασφάλειας από το AV-TEST institute.

Συγκεκριμένα σε δοκιμές antimalware εναντίον μιας γκάμας προϊόντων το AV-TEST δεν κατάφερε να πιστοποιήσει τα AhnLab V3 Internet Security 8.0, Microsoft Security Essentials 4.1, και το PC Tools Internet Security 2012 μεταξύ συνολικά 25 προτάσεων.

Όσον αφορά το δημοφιλέστερο εξ” αυτών, η πρόταση της Microsoft, απέτυχε να προστατέψει ικανοποιητικά το σύστημα της δοκιμής σε επιθέσεις από το Zero-day malware επιτυγχάνοντας score 71% όταν ο μέσος όρος του ανταγωνισμού πέτυχε 92%,μια διαφορά σημαντικά μεγαλύτερη.

Η εταιρεία από το Redmond πως μετά από αυστηρό έλεγχο των αποτελεσμάτων που έκανε ανακάλυψε πως μόλις το 0,0033% όσων χρησιμοποιούν το Microsoft Security Essentials χτυπήθηκαν από το εν λόγω malware. Επιπλέον η Microsoft υποστήριξε ότι οι δοκιμές του παραπάνω ινστιτούτου δεν ανταποκρίνονται σε πραγματικές καθημερινές προκλήσεις.

Τώρα να πούμε ο θεός να βάλει το χέρι του, η Microsoft τους προγραμματιστές της ή το ινστιτούτο να αναθεωρήσει τις δοκιμές του;


Σχόλια