Loading...

Stephen Elop: «Σήμερα είμαστε με την Microsoft, αλλά όλα είναι πιθανά»

  • Άρθρο του Unknown
  • at 1/08/2013 -
 

Νέα συνέντευξη έδωσε ο CEO της Nokia, Stephen Elop, στην ισπανική εφημερίδα El País, όπου και μίλησε για τα Windows Phone, την Nokia, το μέλλον της με το λειτουργικό της MS και τις εναλλακτικές πλατφόρμες που μπορεί κάποια στιγμή να χρησιμοποιήσει (όπως για παράδειγμα το Android) δηλώνοντας μεταξύ άλλων πως «όλα είναι πιθανά».

Ερωτηθείς για το εάν απορρίπτει το σενάριο κυκλοφορίας κάποιου Android smartphone μέσα στην επόμενη χρονιά από την εταιρεία του, ο Elop δήλωσε πως «στον σημερινό πόλεμο των οικοσυστημάτων χρησιμοποιούμε τα Windows Phone σαν το όπλο μας. Πάντα όμως σκεφτόμαστε το τι έρχεται μετά, ποιος θα είναι ο ρόλος της HTML5, του Android… Η HTML5 από μόνη της μπορεί να κάνει οποιαδήποτε πλατφόρμα– όπως το Android, τα Windows Phone ή οποιαδήποτε άλλη – μη σχετική στο μέλλον, αλλά είναι πολύ νωρίς ακόμη για να πούμε. Σήμερα είμαστε αφοσιωμένοι και ευχαριστημένοι με την Microsoft, αλλά όλα είναι πιθανά.»

Όσον αφορά την κατάσταση στην οποία βρίσκεται σήμερα η Nokia και τα μερίδια αγοράς τα οποία παρουσιάζει, ο Elop σχολίασε πως «δεν μπορώ να δώσω νούμερα, αλλά ο πρώτος στόχος, χωρίς να δίνω συγκεκριμένες ημερομηνίες, είναι το να αποκτήσουμε διψήφιο ποσοστό αγοράς. Τότε, θα συνεχίσουμε να πιέζουμε για να δημιουργήσουμε μια ισορροπία με τα άλλα δύο μεγάλα οικοσυστήματα, της Apple και του Android.».

Παρά λοιπόν τους στόχους που βάζει για το μέλλον γύρω από τα Windows Phone, φαίνεται πως δεν κλείνει την «πόρτα» σε οτιδήποτε διαφορετικό μπορεί να προκύψει στο μέλλον για την εταιρεία του και τις εναλλακτικές λύσεις που αυτή μπορεί να έχει κάποια στιγμή.

Τι λέτε εσείς για τις νέες δηλώσεις του Elop και πως θα σας φαινόταν το ενδεχόμενο ενός Android smartphone με την υπογραφή της Nokia;



Σχόλια