Loading...

Tegra 4, το γρηγορότερο SoC για smartphones και tablets.

  • Άρθρο του Unknown
  • at 1/07/2013 -

Η Nvidia ανακοίνωσε τη νέα γενιά mobile επεξεργαστών Tegra 4 “Wayne”, με την εταιρεία να ισχυρίζεται ότι πρόκειται για τον ταχύτερο mobile επεξεργαστή στον κόσμο.

Πως το καταφέρνει αυτό ο Tegra 4..; Διαθέτει 4 πυρήνες ARM Cortex-A15 για τις βαριές διεργασίες, και συνοδεύονται από έναν ακόμη πυρήνα για την εκτέλεση απλών διεργασιών για να εξοικονομείται ενέργεια (όπως έχουμε δει και στον Tegra 3). Αναφορά για συχνότητα λειτουργίας δεν έχει γίνει επίσημα (εικάζουμε ότι θα πρόκειται για μεγαλύτερες των 1,5 GHz) και η λιθογραφία του είναι στα 28nm, όταν ο Tegra 3 ήταν στα 40nm.

Όσον αφορά την απόδοση της CPU, είναι κατά 2.6 φορές μεγαλύτερη από τον Tegra 3, ενώ οι 72 Cuda Cores (πρόκειται για shaders, αλλά η εταιρεία για λόγους εντυπωσιασμού αναφέρεται σε 72 GPU cores) της GPU προσφέρουν 6 φορές μεγαλύτερη ισχύ από τον προκάτοχο του και δυνατότητα αναπαραγωγής περιεχομένου ανάλυσης 4K.

Όλα καλά και ωραία αλλά πόσο ενεργοβόρος είναι..; Ο Tegra 4 καταναλώνει 45% λιγότερη ενέργεια σε σύγκριση με τον Tegra 3.

Να σημειώσουμε ότι δεν ενσωματώνει LTE modem, ωστόσο θα είναι συμβατό με δίκτυα του είδους, εφόσον ο κατασκευαστής του smartphone ενσωματώσει ξεχωριστό LTE chip.

Οι αναλύσεις που θα μπορεί να υποστηρίζει ο Tegra 4, φτάνουν τα 2.560 x 1.600 pixel, και θα μπορεί να αναπαράγει περιεχόμενο Full HD 1080p στα 120Hz.

Σχόλια