Loading...

Τι ασφάλεια μας παρέχουν τα Windows 8?

  • Άρθρο του Unknown
  • at 1/18/2013 -
 

Ιδιαίτερη έμφαση είχε δοθεί στην ασφάλεια του νέου λειτουργικού συστήματος Windows 8, το οποίο έκανε την εμφάνιση του στα τέλη του 2012, τόσο από τη Microsoft όσο και από τους εξωτερικούς εμπειρογνώμονες ασφάλειας. Πρόσφατες δοκιμές έδειξαν ότι το λειτουργικό σύστημα επιτρέπει την είσοδο σε 15 από τα 100 πιο συνηθισμένα δείγματα malware,

με ενεργοποιημένο το λογισμικό προστασίας από ιούς της Microsoft. Σύμφωνα με τον ειδικό σε θέματα ασφάλειας Janus R. Nielsen από τη MySecurityCenter, αυτό είναι πολύ επικίνδυνο και τα Windows 8, που θα γίνουν ο αγαπημένος στόχος των hackers το 2013.

Με τη πρόβλεψη αυτή συμφωνεί και η αμερικανική εταιρεία ασφάλειας Websense Security Labs, η οποία στην έκθεση της “2013 Security Predictions” αναφέρει ότι, οι προσπάθειες της Microsoft να δημιουργήσει μια εξαιρετικά φιλική ως προς τους προγραμματιστές πλατφόρμα θα γίνει αντικείμενο εκμετάλλευσης από τους εγκληματίες στον κυβερνοχώρο.

Ο Janus R. Nielsen λέει επίσης ότι, όσο τα Windows 8 γίνονται πιο δημοφιλή και το μερίδιο αγοράς τους μεγαλώνει τόσο πιο ελκυστικά θα γίνονται για τους επιτήδειους. Αυτό σε συνδυασμό με το όχι και τόσο εντυπωσιακό επίπεδο ασφάλειας θα πρέπει να μας κάνουν να είμαστε πιο προσεκτικοί.



Σχόλια