Loading...

Η μυστικότητα της Apple : σωστό ή λάθος ;

  • Άρθρο του Neumann
  • at 2/18/2013 -



Ένα χαρακτηριστικό της Apple είναι (ή ήταν) η μυστικότητά της, κάτι το οποίο ή θα λατρέψεις ή θα μισήσεις. Προς το παρόν φαίνεται ότι λειτουργεί υπέρ της αν και σίγουρα θα ήθελε να μπορούσε να ασκήσει περισσότερο έλεγχο σε μερικές αναπόφευκτα ντροπιαστικές, θα μπορούσαμε να πούμε, διαρροές προϊόντων .

Τα τελευταία χρόνια ειδικότερα με την τεράστια άνοδο σε δημοτικότητα που έχει γνωρίσει η Apple έχουν ακουστεί και γραφτεί πολλές ιστορίες, όπως για παράδειγμα ότι πραγματοποιούνται προσλήψεις ή μεταθέσεις υπάλληλων για να δουλεύουν σε ψεύτικα projects με σκοπό την παραπλάνηση των υπολοίπων.

Με όσους πρώην και νυν υπαλλήλους της Apple μίλησε η δημοσιογράφος κανένας από αυτούς δεν είχε ακούσει ποτέ να εξασκείται αυτή η πρακτική των ψεύτικων projects. Αντίθετα, σημείωσαν ότι η προτιμώμενη μέθοδος της εταιρείας για να αποφεύγονται οι διαρροές ήταν οι συμφωνίες τήρησης απορρήτου. Να σημειώσουμε ότι αυτός ο αστικός μύθος κατά τα φαινόμενα προήλθε από το βιβλίοInside Apple του Adam Lashinsky, σύμφωνα με το οποίο «οι νέοι μηχανικοί που προσλαμβάνονται στην Apple εργάζονται πάνω σε «ψεύτικα» προϊόντα τους πρώτους μήνες μέχρι να ελεγχθεί η αξιοπιστία τους».

Διαβάστε το υπόλοιπο άρθρο εδώ.

Σχόλια

Αρθρογράφος

Άρθρο του Neumann

Gadget-ακιας με ιδιαίτερη προτίμηση στο κλειστό (?) τεχνολογικό οικοσύστημα της Apple...