Στο υποθετικό σενάριο, ότι χρήστες ανακάλυπταν στο Facebook φωτογραφία του συντρόφου τους με άτομο του αντίθετου φύλου, οι γυναίκες στέφονται μακράν οι πιο επιρρεπείς σε εκδηλώσεις ζήλιας, σύμφωνα με νέα έρευνα.
Η μελέτη που πραγματοποιήθηκε από το Πανεπιστήμιο της Αλαμπάμα και δημοσιεύτηκε στο “Cyberpsychology, Behavior, and Social Networking” έδινε πρόσβαση στις ρυθμίσεις ασφαλείας του λογαριασμού του συντρόφου 226 ανδρών και γυναικών.
Από τους συμμετέχοντες, όσοι υιοθέτησαν το υποθετικό σενάριο, δήλωσαν ότι ζήλευαν περισσότερο στην περίπτωση που η φωτογραφία δεν μπορούσε να είναι ορατή από άλλα άτομα.
Κι αυτό γιατί, κατά την κρίση τους, αποτελούσε ένδειξη ότι ο σύντροφός τους είχε κάτι να κρύψει.
Εάν πάλι η φωτογραφία ήταν ορατή και σε άλλους χρήστες, το επίπεδο ζήλιας των ανδρών μειωνόταν, ενώ των γυναικών παρέμενε υψηλό.
Οι γυναίκες ανέφεραν μεγαλύτερα συναισθήματα ζήλιας από τους άνδρες, όταν φαντάστηκαν την ιδέα και μόνο του υποθετικού σεναρίου.
Οι γυναίκες βαθμολόγησαν το επίπεδο ζήλιας με έξι (σε μια κλίμακα με κορύφωση το εννέα), ενώ οι άνδρες με τέσσερα.
Όμως, επειδή το σενάριο ήταν υποθετικό, δεν είναι δυνατόν να ξέρουμε πως τα ευρήματα μεταφράζονται σε πραγματικές συνθήκες ή αν μπορούσε ένα ζευγάρι να χωρίσει.