Loading...

«Το like του Facebook είναι δική μας πατέντα!»

  • Άρθρο του Unknown
  • at 2/12/2013 -


Η χήρα ενός Ολλανδού προγραμματιστή ζητάει αποζημίωση από το Facebook για τη χρήση πατεντών του, μία από τις οποίες δεν είναι άλλη από το περίφημο «like» button του δημοφιλούς κοινωνικού δικτύου.

Η εταιρεία Rembrandt Social Media, μέσω των δικηγόρων της, κατηγορεί το Facebook, αναφέροντας ότι η επιτυχία του έχει βασιστεί εν μέρει σε δύο διπλώματα ευρεσιτεχνίας του Joannes Jozef Everardus van Der Meer.

Η Rembrandt έχει στην κατοχή της πατέντες για τεχνολογίες που ο προγραμματιστής είχε χρησιμοποιήσει για να κατασκευάσει ένα κοινωνικό δίκτυο με την ονομασία Surfbook, πριν το θάνατό του το 2004. Ο ίδιος κατείχε, μάλιστα, αυτά τα διπλώματα ευρεσιτεχνίας από το 1998.

Το Surfbook ήταν ένα κοινωνικό «ημερολόγιο» που επέτρεπε στους ανθρώπους να μοιραστούν πληροφορίες με φίλους και οικογένεια και να εγκρίνουν κάποια δεδομένα χρησιμοποιώντας ένα «like» button, σύμφωνα με νομικά έγγραφα που κατατέθηκαν από τους δικηγόρους της εταιρείας Rembandt.

Η αγωγή στο Facebook για την παραβίασή τους έχει κατατεθεί σε ομοσπονδιακό δικαστήριο της Virginia, με τoυς εκπροσώπους του δημοφιλούς social networking site να μην έχουν κάνει, προς το παρόν, κάποιο σχόλιο σχετικό με αυτήν ή τις αξιώσεις της.



Σχόλια