Loading...

Nexus 4: Αυξημένη η παραγωγή συσκευών (+Κυκλοφορία στην Ελλάδα)

  • Άρθρο του Unknown
  • at 2/08/2013 -
 

Πριν από λίγες εβδομάδες, μαθαίναμε για έναν τρόπο που βρήκαν οι χρήστες Nexus 4 για να μπορούν να υπολογίσουν πόσα τέτοια smartphones έχουν διατεθεί παγκοσμίως. Έτσι, οι υπολογισμοί έδειχναν πως έως και τα τέλη του 2012 είχαν διατεθεί κοντά στις 400.000 συσκευές, αριθμός που θεωρούταν μικρός σε σχέση με την ζήτηση που παρουσίαζε το Nexus 4.

Σήμερα, ακολουθώντας την ίδια μέθοδο, έχουμε στα χέρια μας περαιτέρω στοιχεία για τα Nexus 4 που έχουν κατασκευαστεί μέχρι σήμερα αλλά και για τον αριθμό των συσκευών που διατέθηκαν κατά την διάρκεια του Ιανουαρίου.

Έτσι, φαίνεται πως η συνολική παραγωγή από Nexus 4 έφτασε το 1 εκατομμύριο, με την υπ’ αριθμόν 999.998 συσκευή να έχει διατεθεί στην γειτονική μας Τουρκία, παρότι δεν μπορεί κανείς να προμηθευτεί το νέο μέλος της σειράς των Nexus μέσω του Google Play στην χώρα αυτήν. 

Τι σημαίνει αυτό με απλά λόγια; Πως όταν η Διευθύντρια της LG Mobile Γαλλίας, Cathy Robin, δήλωνε στις αρχές του Γενάρη ότι όχι μόνο δεν σταματά η παραγωγή του Nexus 4 αλλά αυξάνεται, έλεγε την αλήθεια. Φυσικά, όλα αυτά λαμβάνοντας σαν δεδομένο πως η προαναφερθείσα μέθοδος υπολογισμού είναι σωστή, κάτι που δεν έχει επιβεβαιώσει η ίδια η LG.

Έτσι, με απλά μαθηματικά, η LG κατασκεύασε 70.000 Nexus 4 τον Οκτώβριο, 90.000 τον Νοέμβριο και 210.000 τον Δεκέμβριο, φτάνοντας τον Ιανουαρίου να παραδίδει γύρω στις 550.000 συσκευές.

Σύμφωνα με την ενημέρωση που έχουμε από την LG Hellas, το Nexus 4 θα κυκλοφορήσει στην Ελλάδα στα τέλη Φεβρουαρίου, ενώ έχει ήδη ανέβει και η σχετική ιστοσελίδα. Από την LG δεν μπόρεσαν να μας ενημερώσουν για κάποια τιμή, μιας και όπως μας αναφέρθηκε «τιμές δεν έχουμε επειδή δεν κάνουμε πωλήσεις».



Σχόλια