Loading...

Άμεση λήψη ενημερώσεων για συσκευές Nexus

  • Άρθρο του Unknown
  • at 2/26/2013 -
 

Κάθε φορά που η Google κυκλοφορεί μια νέα έκδοση του Android για τις συσκευές Nexus, δεν λαμβάνεται από όλους ταυτόχρονα. Μπορεί να χρειαστούν αρκετές ημέρες προτού η συσκευή σας λάβει την ενημέρωση, αλλά δεν χρειάζεται πλέον να περιμένετε.

Σημειώστε ότι αυτό λειτουργεί μόνο εάν η ενημέρωση που είναι διαθέσιμη, είναι τύπου “over the air” – δηλαδή αν έχετε ένα Nexus με λειτουργικό Android 4.2.1 και δεν έχετε λάβει ακόμη ειδοποίηση για την ενημέρωση του λειτουργικού Android 4.2.2.

Επίσης αυτό δεν ισχύει για συσκευές Android που δεν λαμβάνουν ενημερώσεις.

Διαδικασία

Το Αndroid ελέγχει τακτικά για νέες ενημερώσεις σχετικά με το λειτουργικό σύστημα της συσκευής σας. Όταν μια νέα έκδοση είναι διαθέσιμη για εγκατάσταση, θα πρέπει να λάβετε μια ειδοποίηση μέσα σε λίγες ημέρες, η οποία εμφανίζεται στο notification tray.


Υπάρχει όμως ένας τρόπος για να βρίσκετε και να εγκαθιστάτε άμεσα τις διαθέσιμες ενημερώσεις.

Μεταβείτε στις ρυθμίσεις (Settings) και στην συνέχεια στις εφαρμογές (Apps). Από την καρτέλα όλες οι εφαρμογές (All) επιλέγετε την εφαρμογή Google Services Framework.


Επιλέξτε “Force stop” και στην συνέχεια “Clear Data


Πηγαίνετε πίσω στην οθόνη ενημερώσεων. Εκεί θα αναγράφει ότι ο τελευταίος έλεγχος για ενημερώσεις έγινε το 1969. ( Η συγκεκριμένη χρονολογία αφορά το σύστημα χρονολόγησης του Unix – Unix epoch)


Πατήστε το κουμπί “Check Now” και το Android θα βρει την ενημέρωση. Τώρα μπορείτε να πατήσετε το κουμπί “Restart & install” για να το εγκαταστήσετε αμέσως.


Υπάρχει μια ένσταση σχετικά με το αν αυτό λειτουργεί για όλες τις συσκευές, μια δοκιμή όμως σίγουρα αξίζει.

Σχόλια