Loading...

Sold – Τα γραφεία της Sony στο Τόκιο, έναντι 1,2 δις δολαρίων

  • Άρθρο του Unknown
  • at 2/28/2013 -

Επιβεβαιώθηκαν οι φήμες που ήθελαν τη Sony, εκτός από τα γραφεία της Νέας Υόρκης, να έχει δώσει προς πώληση το εικονικό κτίριο στο Τόκιο, που στεγάζει τα γραφεία της. Η πώλησή του πραγματοποιήθηκε και ο αγοραστής πλήρωσε γι αυτά 1,2 δισεκατομμύρια δολάρια.

Η Sony θα συνεχίσει να χρησιμοποιεί το κτίριο για τα επόμενα 5 χρόνια τουλάχιστον, ώστε να στεγάζει τις υπηρεσίες της, αλλά και τους 5000 υπαλλήλους της που ασχολούνται κυρίως με τον χώρο της Τηλεόρασης και του Ήχου. Η πώληση, σύμφωνα με την εταιρεία, θα φέρει καθαρά στα ταμεία της 1,19 δις δολάρια, ρευστότητα που θα αποτυπωθεί και στα οικονομικά αποτελέσματα για το Q4 2012, το τελευταίο τρίμηνο δηλαδή του οικονομικού έτους που για τη Sony λήγει στις 31 Μαρτίου.

Η κίνηση της Sony δεν θεωρείται παράξενη. Όπως και η Nokia, αλλά και άλλες εταιρείες, θεωρεί πως η δέσμευση πόρων σε Real Estate, δηλαδή σε εγκαταστάσεις και γραφεία, εμποδίζει την αναδιάρθρωση της εταιρείας και τα μετρητά που κερδίζει από την πώληση των ακινήτων (και η ταυτόχρονη μίσθωσή τους μέσω leasing), μπορούν να διοχετευτούν στην παραγωγή ή την έρευνα.

Απλά, μας φαίνεται ολοένα και περισσότερο παράξενο -εμάς που γράφουμε για τεχνολογία, να ασχολούμαστε τόσο πολύ με την διεθνή κτηματαγορά. Προφανώς έχει γίνει μόδα.

Σχόλια