Loading...

Ο Steve Wozniak ανησυχεί ότι η Apple δεν θα είναι Cool πια

  • Άρθρο του Unknown
  • at 2/22/2013 -

Μήπως η Apple διατρέχει τον κίνδυνο να μην είναι “cool” για τους καταναλωτές πια; Αυτό είναι μια ανησυχία που εξέφρασε πρόσφατα ο Steve Wozniak, ο άνθρωπος ο οποίος συν-ίδρυσε την εταιρεία με τον Steve Jobs το 1976.

Μιλώντας με το Bloomberg αυτή την εβδομάδα, ο Wozniak λέει ότι έχει ήδη περάσει πολύς καιρός από τότε που η Apple κυκλοφόρησε ένα προϊόν που ανέβασε τον πήχη για τη βιομηχανία στο σύνολό της. «Η Apple είναι πραγματικά καλή στο να βάζει νέα πρότυπα με μια νέα συσκευή,” παραδέχθηκε ο Woz. «Η Apple εξακολουθεί να έχει το φωτοστέφανο της στον τομέα αυτό”. Αλλά αυτό μπορεί να αλλάξει εάν η Apple δεν καινοτομήσει για ένα μεγάλο χρονικό διάστημα.

Μετά το θάνατο του Jobs το 2011, η Apple έχει παραδώσει αναβαθμίσεις και παραλλαγές συσκευών, όπως το iPad και το iPhone, ενώ βρίσκεται κάτω από αυξανόμενη πίεση από τους αντιπάλους όπως η Samsung. Οι μετοχές υποχώρησαν 34 τοις εκατό απο την κορυφή που βρίσκονταν τον Σεπτέμβρη και ο Διευθύνων Σύμβουλος Tim Cook δέχεται πιέσεις για επαναστατικά νέα μηχανήματα που θα στηρίξουν την κερδοφορία.

“Συνηθίζαμε να έχουμε διαφημίσεις, είμαι ένα Mac και είμαι ένα PC και ο Mac ήταν πάντα ο cool τύπος,” λέει ο Wozniak. “Και ωχ, αυτό είναι επώδυνο, γιατί αρχίζουμε να το χάνουμε αυτό.”

Ο Woz, φυσικά, δεν έχει χάσει την ελπίδα ή την πίστη στην εταιρεία που την βοήθησε να εκτοξευτεί. Στην πραγματικότητα, η συζήτηση για το λεγόμενο «iWatch” έχει αναζωπυρώσει τη φαντασία και την αισιοδοξία του για την καινοτομία της Apple που μπορεί να έχει στα καταστήματα.

Ο Wozniak είναι συνεπαρμένος να ακούει ότι η Apple έχει αναθέσει δεκάδες μηχανικούς για να κατασκευάσουν το απόλυτο smartwatch. “Η Apple μπορεί να κρατήσει τους μηχανικούς να εργάζονται εντατικά προς το σωστό προϊόν και δεν χρειάζεται να βιαστούμε για κάτι πρόωρο», είπε.

Σχόλια