Loading...

To σύστημα ασφαλείας του Android 4.2 εντοπίζει μόλις το 15% του malware

  • Άρθρο του Unknown
  • at 12/11/2012 -



Η Google καταβάλει φιλότιμες προσπάθειες για τον περιορισμό του malware που στοχεύει σε Android συσκευές με πιο πρόσφατο παράδειγμα την ενσωμάτωση ενός νέου συστήματος ασφαλείας στο Android 4.2 Jelly Bean. Όπως είδαμε, πρόκειται για ένα εργαλείο που σκανάρει σε πραγματικό χρόνο τις εγκατεστημένες εφαρμογές και ελέγχει αν περιέχουν επικίνδυνο ή ύποπτο λογισμικό.

Ωστόσο, ερευνητές του North Carolina State University απέδειξαν ότι τα αποτελέσματα του νέου συστήματος ασφαλείας είναι κάτι λιγότερο από ικανοποιητικά. Σε σχετικό πείραμα που πραγματοποίησαν σε ένα Nexus 10, το malware scanner του Android 4.2 κατόρθωσε να εντοπίσει μόλις το 15.32% των υπαρχουσών απειλών. Συγκεκριμένα, από τα 1260 δείγματα malware που φορτώθηκαν στη συσκευή, εντοπίστηκαν μόλις τα 193. Την ίδια στιγμή, μάλιστα, άλλα anti-virus προγράμματα παρέχουν ποσοστά 51-100%.

Σύμφωνα με τον Xuxian Jiang του North Carolina State University:

“Με την εισαγωγή του νέου συστήματος ασφαλείας στο Android 4.2, η Google τηρεί τη δέσμευση της να για βελτίωση της ασφάλειας του Android. Παρόλα αυτά, βάσει των αποτελεσμάτων της αξιολόγησής μας, η υπηρεσία βρίσκεται ακόμα σε αρχικό στάδιο και χρήζει βελτίωσης.”

Περισσότερες πληροφορίες στη σελίδα της έρευνας.



Σχόλια