Loading...

HTC: Σημείωσε αρνητικό ρεκόρ οκταετίας στα κέρδη

  • Άρθρο του Unknown
  • at 1/08/2013 -

Μπορεί ο CEO της HTC, ο Peter Chou, να δήλωνε πριν από μερικές ημέρες πως τα χειρότερα έχουν μάλλον περάσει για την εταιρεία του, η σημερινή κατάσταση όμως της HTC δεν δείχνει ακριβώς προς αυτήν την κατεύθυνση, μετά και την σημερινή ανακοίνωση των οικονομικών αποτελεσμάτων της για το τέταρτο και τελευταίο τρίμηνο του 2012.

Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση, η HTC κατέγραψε για το συγκεκριμένο τρίμηνο τα χαμηλότερα κέρδη που έχει σημειώσει ποτέ από το 2004 (μόλις 26,1 εκατομμύρια ευρώ για την συγκεκριμένη χρονική περίοδο), έχοντας συνολικά έσοδα της τάξεως των 2 δισεκατομμυρίων ευρώ.

Μπορεί τα ποσά αυτά να είναι αυξημένα σε σχέση με τις προβλέψεις κάποιων αναλυτών, δεν παύουν όμως να αποτελούν μια τεράστια πτώση κέρδους σε σχέση με τα 100 εκατομμύρια ευρώ που σημείωνε το τρίτο τρίμηνο του 2012 αλλά και πτώση 244 εκατομμυρίων ευρώ σε σύγκριση με την ίδια περίοδο το 2011.

Και η πτώση αυτή έρχεται την στιγμή που η εταιρεία έχει ήδη παρουσιάσει μια σειρά νέων συσκευών στην αγορά, όπως για παράδειγμα το J Butterfly αλλά και τα Windows Phone 8X και 8S. Βέβαια, δεν αποκλείεται να υπάρχει κάποιο «φως» στο τέλος του τούνελ για την εταιρεία, μιας και οι συσκευές αυτές έκαναν την εμφάνιση τους στα μέσα του συγκεκριμένου τριμήνου.

* Τα ποσά έχουν μετατραπεί σε ευρώ για την διευκόλυνση του αναγνώστη.



Σχόλια