Loading...

Sharp: Δυσκολεύεται να ανταπεξέλθει στη ζήτηση για οθόνες 1080p

  • Άρθρο του Unknown
  • at 1/06/2013 -
Το 2013 αναμένεται να είναι η χρονιά που οι οθόνες θα πρωτοστατούν στα χαρακτηριστικά των νέων κινητών και στις επικείμενες εκθέσεις (CES και Mobile World Congress) προβλέπονται πολλές νέες κυκλοφορίες smartphones με οθόνη 1080p. Η Sharp, ένας από τους τέσσερις κατασκευαστές που μέχρι σήμερα γνωρίζουμε ότι μπορεί να παράξει τέτοια panels, φαίνεται να δυσκολεύεται να ακολουθήσει τους απαιτούμενους ρυθμούς παραγωγής για τέτοιες οθόνες. Στελέχη της εταιρείας φέρεται να παραδέχθηκαν ότι «η Sharp καθυστερεί ήδη στις αποστολές του συγκεκριμένου panel λόγω της υψηλής ζήτησης στην αγορά της Ταιβάν και δεν είναι σαφές το πότε θα μπορέσει να επανέλθει σε κανονικούς ρυθμούς».

Η αδυναμία της Sharp να ανταποκριθεί στις ανάγκες της αγοράς, πιθανόν να δημιουργήσει αντίστοιχα προβλήματα με αυτά της Qualcomm να παράξει κυκλώματα Snapdragon S4 στον απαιτούμενο ρυθμό, όπως είδαμε το 2012. Υπάρχουν τρείς ακόμα εταιρείες που γνωρίζουμε ότι μπορούν να παράξουν οθόνες 1080p: Η JDI (που αποτελεί συνεργασία των Sony, Hitachi και Toshiba), η Innolux και η LG. Sony και LG αναμένεται να δώσουν προτεραιότητα στις δικές τους υλοποιήσεις smartphones, ενώ δεν υπάρχει κάποια ένδειξη για το ποιό είναι το πελατολόγιο της Innolux.

Ιδιαίτερη περίπτωση αποτελεί η Samsung. Είναι σαφές ότι το επόμενο Galaxy S πρέπει να «φοράει» οθόνη 1080p, αλλά ουδείς γνωρίζει αν έχει καταφέρει ακόμα να βρει τρόπο να δημιουργήσει ένα panel τέτοιας ανάλυσης με τεχνολογία AMOLED. Προφανώς θα γνωρίζουμε περισσότερα πλησιάζοντας στην ημερομηνία ανακοίνωσης του Galaxy S, που εικάζεται ότι θα λάβει χώρα περίπου τον Απρίλιο.

Σε κάθε περίπτωση, ένα ευχάριστο νέο που προέρχεται από το «στρατόπεδο» της Sharp είναι ότι έχει αρχίσει να λύνει τα προβλήματα μαζικής παραγωγής των οθονών IGZO. Τα συγκεκριμένα panels είναι ένας τύπος LCD τεχνολογίας που προσφέρει πολύ χαμηλότερη κατανάλωση και υψηλότερες αναλύσεις. Ενδεχομένως αυτό να μπορέσει να αντισταθμίσει τα προβλήματα στην παραγωγή οθονών 1080p της εταιρείας.



Σχόλια