Loading...

Έρευνα: Οι αγαπημένες σου ιστοσελίδες είναι πιθανότερο να διανέμουν κακόβουλο λογισμικό απο ότι τα p0rn sites

  • Άρθρο του Unknown
  • at 2/11/2013 -
 

Μια νέα έρευνα της Cisco στη διαδικτυακή ασφάλεια, αποκαλύπτει στοιχεία τα οποία δεν φανταζόμασταν.

Ένα αξιοσημείωτο συμπέρασμα της έρευνας είναι ότι πολλοί επαγγελματίες της ασφάλειας πληροφορικής – και σίγουρα μια μεγάλη κοινότητα των online χρηστών – διακατέχονται από προκατειλημμένες ιδέες σχετικά με το σε ποιες ιστοσελίδες οι χρήστες είναι πιο πιθανό να εκτεθούν σε ένα malware.

Εσείς ποιες ιστοσελίδες θα επιλέγατε ως εκείνες που είναι πιθανότερο να διανέμουν κακόβουλο λογισμικό; Θα φαινόταν λογικό να επιλέξετε περίεργες τοποθεσίες, όπως αυτές που πωλούν παράνομα φαρμακευτικά προϊόντα ή πλαστά ρολόγια Rolex ή p0rn sites.

Αν αυτές είναι οι επιλογές σας, τότε μάλλον κάνετε λάθος. Η Cisco αναφέρει:

«Τα δεδομένα μας αποκαλύπτουν την αλήθεια αυτής της παλαιωμένης αντίληψης, καθώς η διάδοση των malware δεν γίνεται αποκλειστικά από τις λεγόμενες «κακές» ιστοσελίδες πλέον. Ένα malware μπορεί να υπάρχει παντού στις ιστοσελίδες που επισκέπτονται οι χρήστες στο διαδίκτυο – συμπεριλαμβανομένων και των πιο έγκυρων ιστοσελίδων που επισκέπτεστε συχνά, ακόμα και για επαγγελματικούς σκοπούς.»

Η παρακάτω εικόνα από την έρευνα, δείχνει τα διαφορετικά είδη των δικτυακών τόπων, και την πιθανότητα τους για την διάδοση κακόβουλου λογισμικού σε ανυποψίαστους επισκέπτες.


Περισσότερα σχετικά με την έρευνα δείτε εδώ.



Σχόλια