Loading...

Ανασυγκρότηση δίσκων

  • Άρθρο του Unknown
  • at 4/30/2012 -

Το λειτουργικό σύστημα windows τοποθετεί τα αρχεία και τα προγράμματα στον σκληρό δίσκο όπου βρίσκει ελεύθερο χώρο, ένα αρχείο δεν είναι απαραίτητο να βρίσκεται σε μία φυσική τοποθεσία, μπορεί δηλαδή να σπάει και να βρίσκεται σε κομμάτια σε διάφορα σημεία του σκληρού δίσκου.

Με την μακροχρόνια χρήση, ο σκληρός δίσκος κατακερματίζεται και εκατοντάδες αρχεία κομματιάζονται και διασκορπίζονται σε διάφορα σημεία του σκληρού δίσκου. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να μειώνεται η ταχύτητα και η ομαλή λειτουργία του υπολογιστή. Γι' αυτό το λόγο η ανασυγκρότηση μπορεί να παίξει σημαντικό ρόλο στην αύξηση της ταχύτητας του υπολογιστή.
Στη διαδικασία της ανασυγκρότησης τοποθετούνται τα κομμάτια ενός κατακερματισμένου αρχείου μαζί στην ίδια τοποθεσία. Οργανώνονται οι φάκελοι και τα αρχεία ανάλογα με τον τρόπο που χρησιμοποιούμε τον υπολογιστή. Μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας ο υπολογιστής θα είναι πιθανότατα γρηγορότερος.
Πριν εκτελέσετε την ανασυγκρότηση εκτελέστε τα βήματα που ακολουθούν:

Βήμα 1
Δημιουργείστε αντίγραφα ασφαλείας (back up) των αρχείων σας σε έναν εξωτερικό σκληρό δίσκο.


Βήμα 2
Κάντε έλεγχο της σωστής λειτουργίας του σκληρού δίσκου.


Βήμα 3 
Κλείστε όλα τα ανοιχτά προγράμματα που βρίσκονται στο system tray (τα εικονίδια στο κάτω δεξί άκρο της οθόνης, δίπλα στην ώρα και την ημερομηνία), ακόμα και το antivirus



Βήμα 5
Αν ο υπολογιστής σας είναι φορητός σιγουρευτείτε ότι έχετε συνδέσει την τροφοδοσία του ρεύματος.

Για να εκτελέσετε την ανασυγκρότηση ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα:
Βήμα 1
Κλικ στου κουμπί 'Έναρξη"
Βήμα 2
Ανοίξτε την ανασυγκρότηση δίσκων


1.    κλικ στο εικονίδιο προγράμματα 
2.    κλικ στο εικονίδιο βοηθήματα
3.    κλικ στο εικονίδιο εργαλεία συστήματος
4.    κλικ στο εικονίδιο ανασυγκρότηση δίσκων

DiskDefragment2
Βήμα 3
Επιλέξτε τον σκληρό που βρίσκεται εγκατεστημένο το λειτουργικό σύστημα και κάντε κλικ στο κουμπί ανάλυση
Η ανάλυση διαρκεί μερικά λεπτά και όταν ολοκληρωθεί μας αναφέρει αν χρειάζεται να κάνουμε ανασυγκρότηση του δίσκου. Εάν η ανάλυση σας αναφέρει ότι δεν χρειάζεται να κάνετε ανασυγκρότηση μην συνεχίσετε παρακάτω.
DiskDefragment3
Βήμα 4 
Κλικ  στο κουμπί ανασυγκρότηση


Αυτή η διαδικασία μπορεί να διαρκέσει από μισή έως και μερικές ώρες. Αυτό εξαρτάται από το μέγεθος του δίσκου, την ταχύτητα του επεξεργαστή, τον αριθμό των κατακερματισμένων αρχείων και το μέγεθος της μνήμης ram του υπολογιστή σας.

Σχόλια