Loading...

Chameleon, Αλλαγή χρώματος εμφάνισης ανάλογα με το φόντο σου!

  • Άρθρο του Unknown
  • at 5/24/2012 -

Το περιβάλλον του Linux ειναι έτσι κι’ αλλιώς εύπλαστο σαν πλαστελίνη και αυτός ειναι ένας από τους λόγους που βοηθάει στο ν’ αυξηθεί η δημιουργικότητα και να βλέπουμε μια σωρεία νέων χαρακτηριστικών, άλλα πρακτικά και χρήσιμα, άλλα όχι. Το δε περιβάλλον του Unity ειναι ένα από αυτά που συμβάλλει στην έμπνευση και την δημιουργικότητα.


Εντάξει δεν λέω πως βλέπουμε πάντα ενδιαφέροντα η πράγματι χρηστικά αποτελέσματα, ωστόσο η έμπνευση υπάρχει.

Χαζεύοντας τις προάλλες τα σχόλια των επαφών μου στο GPlus, είδα μια ανάρτηση από τον David Callé της κοινότητας του Ubuntu που αφορούσε ένα σκριπτάκι που είχε δημιουργήσει με την ονομασία Chameleon.
Πρόκειται για ένα Python script, τ’ οποίο έχει την δυνατότητα, όταν αλλάζουμε το φόντο της επιφάνειας εργασίας, να προσαρμόζει τα αντίστοιχα χρώματα και στο θέμα εμφάνισης του desktop μας και δουλεύει με το default θέμα εμφάνισης του Ubuntu, το Ambiance.
-Δείτε το στο βιντεακι, ώστε να καταλάβετε τι ακριβώς κάνει και στη συνέχεια θα δούμε πως μπορείτε να το χρησιμοποιησετε και στο δικό σας desctop:

https://plus.google.com/117867558830601601230/posts/LGHt9zzAPWp
-Για να το χρησιμοποιησετε, πρώτα θα το κατεβάσετε:



Στη συνέχεια ανοιξτε ένα τερματικό και μετακινηθείτε στον φάκελο που το κατεβάσατε με την εντολη cd.

Για παράδειγμα σε μένα ειναι:

osarena code
cd /home/kigk/Λήψεις
και μετά δώστε την παρακάτω εντολη, ώστε να το τρεξετε:
osarena code
python ambiance-chameleon.py
Στη συνέχεια αλλάξτε το wallpaper και θα δείτε αυτοματα τις αλλαγές στις αποχρώσεις, ανάλογα του φόντου σας, σε μενού, dash, επιλογές.

-Να λάβετε υπόψη πως αν έχετε ανοιχτό τον Ναυτίλο File Manager δεν θα αλλάξει αυτοματα το χρώματα, μα μπορείτε απλά να κάνετε επανεκκίνηση τον Ναυτίλο (πχ, με την εντολη: nautilus -q), ώστε να εφαρμοστούν οι αλλαγές.



Σχόλια