Loading...

iQunix 12.04: Νέα έκδοση της super minimal διανομής!

  • Άρθρο του Unknown
  • at 5/24/2012 -




Το iQunix OS και είναι ένα Linux λειτουργικό σύστημα που βασίζεται στο Ubuntu. Προφέρεται ως Αϊ-κιούνιξ και το όνομά του εστιάζει στον σεβασμό που πρέπει να έχει ένα απλό unix’οειδές λειτουργικό στη νοημοσύνη (iq) του τελικού χρήστη και αναπτύσσεται από τον Σαλιχ.





Σε αντίθεση με τις άλλες διανομές που έρχονται με πλήθος προεγκατεστημένων εφαρμογών, το iQunix έρχεται έχοντας εγκατεστημένα μόνο ένα Κέντρο Λογισμικού, έναν browser και τον File Manger.
Όλα τα υπόλοιπα προγράμματα ειναι επιλογή του καθενός του τι θα εγκαταστήσει και τι όχι.
Η παρούσα έκδοση έχει σαν επιλεγμένο γραφικό περιβάλλον το Unity και πριν αρχίσετε να “πυροβολείτε” τον δημιουργό, η επιλογή αυτή ειναι η πιο σωστή και δικαιολογημένη, καθώς οποιαδήποτε άλλη επιλογή εξ’ ορισμού, θα έφερνε και μια σωρεία ακόμα πακέτων, κάτι που έτσι κι’ αλλιώς δεν ειναι στην λογική και “φιλοσοφία” της διανομής.]





Αν θέλετε ένα λειτουργικό σύστημα που να περιλαμβανει τα βασικά και να έχετε μια απολαυστική εμπειρία πλοήγησης στο διαδίκτυο η σε κάποιο μηχάνημα χαμηλών προδιαγραφών, το μόνο βέβαιο ειναι πως το iQunix δεν πρόκειται να σας απογοητεύσει!





Ακολουθώντας το ρεύμα της εποχής, ειναι διαθέσιμο σε έκδοση 64b και μόνο:





Σχόλια