Loading...

Sharp Pantone 5 107SH: Το πρώτο κινητό με ενσωματωμένο μετρητή ακτινοβολίας

  • Άρθρο του Unknown
  • at 5/30/2012 -

sharp pantone 5


Το Sharp Pantone 5 107SH είναι το νέο smartphone της Sharp το οποίο θα κυκλοφορήσει μόνο στην αγορά της Ιαπωνίας.Εκτός από τα 8 διαφορετικά χρώματα στα οποία θα είναι διαθέσιμο,πρόκειται για το πρώτο κινητό με ενσωματωμένο αισθητήρα ακτινοβολίας (radiation)

Ένα μεγάλο στρογγυλό κουμπί στο μπροστινό μέρος της συσκευής λειτουργεί σαν αισθητήρας και επικοινωνεί με την ειδική εφαρμογή του κινητού δίνοντας μας μια αρκετά ακριβή μέτρηση των επιπέδων ακτινοβολίας στην περιοχή μας. Μέσα σε 10 δευτερόλεπτα έχει κάνει την μέτρηση και μετά την προβάλλει σε ένα χάρτη με την περιοχή μας. 

Μετά την περσινή τραγωδία στην Fukushima πολλοί άνθρωποι κουβαλάνε μαζί τους μετρητές ακτινοβολίας, ενώ έχει κυκλοφορήσει και ειδικό αξεσουάρ μέτρησης ακτινοβολίας ακόμα και για το iPhone. Οπότε το νέο Sharp Pantone ίσως φανεί ιδιαίτερα χρήσιμο στους Ιάπωνες. 

Όσο αφορά τα υπόλοιπα χαρακτηριστικά της συσκευής,έχουμε οθόνη 3.7 ίντσες ανάλυσης WVGAμονοπύρηνος επεξεργαστής στα 1.4Ghz ενώ θα είναι ανθεκτικό στο νερό και στη σκόνη


sharp pantone 5 colours










Σχόλια