Loading...

Tizen 1.0 Larkspur SDK, διαθέσιμο το open-source mobile λειτουργικό σύστημα

  • Άρθρο του Unknown
  • at 5/02/2012 -


Οι δημιουργοί του Tizen OS (μεταξύ των οποίων Intel, Samsung, Huawei κλπ.) είναι σε θέση να
ανακοινώσουν την κυκλοφορία της έκδοσης 1.0 για developers (κωδική ονομασία Larkspur), έτσι ώστε να δημιουργήσουν εφαρμογές για το open-source mobile λειτουργικό σύστημα, προβλέποντας ότι θα το συναντήσουμε σύντομα σε smartphones, tablets και netbooks.
Το project Tizen προέρχεται από τις στάχτες του MeeGo, η ανάπτυξη του οποίου ξεκίνησε με τις καλύτερες προϋποθέσεις, αλλά η αποχώρηση της Nokia οδήγησε στο τέλος του, με ελάχιστες συσκευές να φτάνουν μέχρι την αγορά.
Επομένως, ο πρώτος στόχος για το Tizen OS είναι να αντέξει στο χρόνο και στη συνέχεια να φανεί αν ένα πραγματικά open-source mobile λειτουργικό σύστημα (στηρίζεται από τη Linux Foundation) μπορεί να ανταγωνιστεί με αξιώσεις τα Android, iOS και Windows Phone.
Σε ό,τι αφορά το Tizen 1.0 Larkspur SDK, περιλαμβάνει εργαλεία για την ανάπτυξη εφαρμογών, ενώ μεγάλο βάρος έχει δοθεί στις τεχνολογίες web (για τη δημιουργία web εφαρμογών), όπερ σημαίνει ότι πολλές εφαρμογές σχεδιασμένες για το Tizen OS θα μπορούν να τρέχουν και σε άλλες πλατφόρμες.
Όσοι ενδιαφέρεστε, μπορείτε να κατεβάσετε το SDK από εδώ.






techgear

Σχόλια