Loading...

Windows 8, αλλάζει ο τρόπος αποθήκευσης στους σκληρούς δίσκους

  • Άρθρο του Unknown
  • at 5/13/2012 -




Η Microsoft εισάγει έναν διαφορετικό τρόπο αποθήκευσης και διαχείρισης των σκληρών δίσκων στα Windows 8 αλλάζοντας τα μέχρι σήμερα δεδομένα.



Πλέον αποκαλεί τους δίσκους "Storage Spaces" οι οποίοι θα αποθηκεύουν τις πληροφορίες του χρήστη και θα μπορούν να βελτιώνονται και να διορθώνουν τις ατέλειές τους αυτόματα με σύστημα αυτοίασης και αυτοπροστασίας.


Η εταιρεία παρουσίασε αυτές τις νέες αλλαγές σε ένα post στο επίσημο blog της το οποίο υπογράφεται από ένα μέλος της ομάδας που ασχολείται με το συγκεκριμένο project.


Τα Storage Spaces έχουν μπει ήδη στην Windows 8 Beta έκδοση ενώ υπάρχουν και στην έκδοση Windows 8 Developer Preview που είναι ήδη διαθέσιμη.


Το σκεπτικό πίσω από την καινούργια πρόταση είναι να υπάρξει ένας αυτοματοποιημένος τρόπος προστασίας των δίσκων και διόρθωσης σε περίπτωση προβλήματος από φυσικά ή άλλα αίτια.


Επίσης με τον τρόπο αυτό επιτυγχάνεται μεγαλύτερη εξοικονόμηση στην αποθήκευση έτσι ο χρήστης να έχει περισσότερο χώρο διαθέσιμο από αυτόν που ορίζεται από το δίσκο του.


Όλοι οι σκληροί δίσκοι αντιμετωπίζονται αθροιστικά από το σύστημα ως ένας δίσκος που ονομάζεται storage pool.


Όταν ο χρήστης ορίσει έναν δίσκο ως δίσκο των Windows, τότε τα Windows κλειδώνουν το συγκεκριμένο δίσκο και ο χρήστης δεν μπορεί να τον χρησιμοποιήσει παρά μόνο για τα Windows.


Έτσι βελτιώνεται η ασφάλεια του συστήματος καθώς ο χρήστης δεν θα μπορεί να σβήσει κατά λάθος ορισμένα αρχεία του συστήματος.


Έπειτα ο χρήστης δημιουργεί τα Storage Spaces που μπορούν να χρησιμοποιηθούν για αποθήκευση δεδομένων από το χρήστη όπως μουσική, έγγραφα, αρχεία κλπ.


Τα νέα Windows διαχειρίζονται έξυπνα το χώρο και διασφαλίζουν ότι πάντα θα υπάρχει χώρος για αποθήκευση των συστημάτων ασφαλείας.


Η εταιρεία παρουσίασε μια σειρά από άλλους χώρους όπως τα mirror spaces και τα parity spaces που εξυπηρετούν το καθένα συγκεκριμένους σκοπούς με στόχο ο χρήστης να μην χάσει ποτέ τα πολύτιμα αρχεία του.


Σχόλια