Loading...

Airplay : Το μεγάλο "όπλο" της Apple απέναντι σε Google-Android

  • Άρθρο του Neumann
  • at 6/20/2012 -


Η Apple είχε έχει και ελπίζουμε ότι θα έχει μια βασική αρχή : τη συνεχή αναζήτηση για το νέο μεγάλο δημιούργημα!

Λέτε να είναι η σειρά της Google να πάρει ένα μάθημα από την Apple και να κάνει το ίδιο, ή μπορεί να χάσει την ευκαιρία αυτή και να δεχτεί ένα πολύ σοβαρό πλήγμα. Ποια είναι η ευκαιρία αυτή; Το Airplay.
Τα τελευταία χρόνια, η Apple έχει δημιουργήσει ένα οικοσύστημα συσκευών που βασίζονται γύρω από airplay, ροή ήχου, βίντεο, φωτογραφίες, στο iPhone, iPad, και το Apple TV. Όπως συνηθίζεται με την Apple, το airplay είναι μια ομοιογενές λύση που “απλά δουλεύει″ και δεν χρειάζεται πρακτικά καμία εγκατάσταση. Αν και ξεκίνησε ως ένα πολύ μικρό χαρακτηριστικό, το airplay έγινε ένα κύριο χαρακτηριστικό τόσο του Apple TV όσο και του iOS.
Η Apple αντιλαμβάνεται ότι οι πολλοί άνθρωποι συντάσσoνται στο οικοσύστημα της με το airplay με τον ίδιο τρόπο που έγινε και με το iTunes οικοσύστημα στις πρώτες μέρες του iPod. Έτσι, με κάθε νέα έκδοση του iOS και του Apple TV, η Apple ενσωματώνει το airplay όλο και πιο στενά, προκειμένου να προσελκύσει περισσότερα άτομα στην πλατφόρμα.
Η Google και Apple είναι συχνά διαμετρικά αντίθετες, και αυτό δεν αποτελεί εξαίρεση. Ενώ η Apple έχει το βλέμμα στραμμένο προς το τι θέλουν οι καταναλωτές, η Google κάθεται στην τεχνολογία πίσω από airplay. Λόγω αυτού, οι πελάτες στρέφονται στο iOS μαζικά.
Με την επιτυχία του airplay της Apple δεν είναι τυχαίο ότι μια από τις αγαπημένες αναζητήσεις των Android fan είναι η έκφραση  “airplay Android”
Εάν η Google δεν συνειδητοποιήσει τι συμβαίνει, θα μπορούσαμε να δούμε την ιστορία να επαναλαμβάνεται και πάλι, σε μια κλίμακα ανάλογη του iPod. Ακριβώς όπως η αγορά του MP3 κλονίστηκε από το οικοσύστημα του iTunes πριν από 10 χρόνια, θα μπορούσαμε να δούμε το ίδιο να συμβαίνει και στην αγορά των smartphones αν η Google δεν ξυπνήσει και δει τι μπορεί να προσφέρει το airplay.

Σχόλια

Αρθρογράφος

Άρθρο του Neumann

Gadget-ακιας με ιδιαίτερη προτίμηση στο κλειστό (?) τεχνολογικό οικοσύστημα της Apple...