Loading...

Εντυπωσιακή άνοδος για το Android στην Ευρώπη

  • Άρθρο του Unknown
  • at 6/15/2012 -



Τουλάχιστον εντυπωσιακή είναι η άνοδος του Android στις μεγάλες ευρωπαϊκές αγορές. Συγκεκριμένα το δημοφιλές –πλέον- λειτουργικό έχει μερίδιο στις πέντε ισχυρότερες αγορές της ηπείρου μας που αντιστοιχεί σε 60% για τον Μάιο του 2012, την ώρα που έναν χρόνο πριν ανερχόταν σε 38,8%! Συγκεκριμένα, το Android έχει ποσοστά 47% στην Ιταλία, 52% στο Ηνωμένο Βασίλειο, 56% στη Γαλλία, 69% στη Γερμανία και 79% στην Ισπανία.

Παρά τα αυξημένα ποσοστά τους, οι προαναφερθείσες αγορές παρουσιάζουν διαφορές τις οποίες εντόπισε ο Dominic Sunnebo, αναλυτής της Kantar. «Στην Ισπανία τα μέτρα λιτότητας επηρεάζουν ξεκάθαρα τα πορτοφόλια των καταναλωτών, όπως αποδεικνύει η παρουσία του Samsung Galaxy Mini στην κορυφή των charts πωλήσεων», ανέφερε χαρακτηριστικά. «Ως εκ τούτου, εταιρείες σαν την Huawei που δραστηριοποιούνται στην αγορά των low-end Android συσκευών αρχίζουν να κάνουν νούμερα –ήδη η Huawei έχει πουλήσει περίπου 200.000 smartphones στη Γερμανία φέτος», πρόσθεσε.

Αναφορικά με την αμερικάνικη αγορά τώρα, το Android έχασε 3,9% σε σχέση με πέρυσι τον Μάιο. Πτωτικές τάσεις και για τηRIM που από το 9,2% έφτασε στο 5,2%. Η Apple παραμένει σε θέση ισχύος με το iOS να ανεβαίνει στο 37,3%. «Έναν χρόνο πριν οι πωλήσεις της RIM στην Ευρώπη ήταν εφάμιλλες με αυτές των ΗΠΑ. Ωστόσο στους τελευταίους δώδεκα μήνες υπήρξαν σημαντικές αλλαγές με τις πωλήσεις της εταιρείας στις ευρωπαϊκές αγορές να είναι πλέον οι διπλάσιες σε σχέση με αυτές στην αντίπερα όχθη του Ατλαντικού, κάτι αφύσικο δεδομένου και του ότι τα BlackBerry προέρχονται από τον Καναδά», εξήγησε ο Sunnebo.

Σχόλια