Loading...

Chrome OS, 5 λόγοι που όλοι θα το χρησιμοποιούν σε 3 χρόνια από σήμερα

  • Άρθρο του Unknown
  • at 6/03/2012 -
  



Νομίζεις ότι το 2015 θα μιλάμε ακόμα για Windows και iOS; Όχι, φίλε μου… η κατάσταση στον κόσμο της υψηλής τεχνολογίας θα είναι εντελώς διαφορετική στο όχι και τόσο μακρινό μέλλον. Η Google θα έχει το πάνω χέρι με την ολοκληρωμένη πια έκδοση του cloud λειτουργικού της συστήματος.

5 λόγοι που θα κάνουν το Chrome το κυρίαρχο λειτουργικό σύστημα του μέλλοντος. Εν αρχή ην η τιμή, άρα το κόστος είναι ένας παράγοντας που θα καθορίσει την επιτυχία του εν λόγω λειτουργικού συστήματος και όλα λένε ότι οι χαμηλές απαιτήσεις σε Hardware που έχει το Chrome OS θα το κάνουν πολύ εύκολο να το συνδυάσει κανείς με χαμηλότερης ισχύος και άρα πιο προσιτά συστήματα.

Το άλλο στοιχείο που το κάνει δυνατό είναι ο ευέλικτος χαρακτήρας, αφού ήδη, όπως μας έχει δείξει το Chrome Web Store, πλήθος εφαρμογών θα το συνοδεύει και θα αυξάνει τη λειτουργικότητά του. Είτε χρησιμοποιείς το Chrome OS, είτε τον Chrome web browser, η ευκολία και ο φιλικός χαρακτήρας θα είναι εκεί για να κάνει ευχάριστη την εμπειρία χρήσης και αυτό είναι το Α και το Ω σε ένα λειτουργικό σύστημα.

Ο τρίτος λόγος που θα κάνει το Chrome OS πανίσχυρο είναι το ότι θα ενωθεί με το Android. Μην σου κάνει εντύπωση, προς τα εκεί πηγαίνουν τα πράγματα. Το Android οδεύει προς την κυριαρχία στον Mobile κόσμο, ενώ μπορεί να εγκατασταθεί παντού. Από την άλλη μεριά, η επιτυχία του Chrome Web browser είναι αυξανόμενη και έχει τα φόντα να βγει νικητής στον πόλεμο των browsers. O συνδυασμός αυτών των δύο μπορεί να δημιουργήσει ένα υπερόπλο!

Αν μη τι άλλο, το όνομα Google είναι από μόνο του ένα δεδομένο success story και ας συνδέεται πού και πού με μερικά epic fail. Η αλήθεια είναι ότι με όλα όσα καταπιάνεται ο κολοσσός του Διαδικτύου, τα κάνει καλά, αποτελεσματικά και με εμπορική επιτυχία. Ειδικά σε μία συγκυρία κατά την οποία βασιζόμαστε ολοένα και περισσότερο στο Ίντερνετ για να κάνουμε όλες τις δουλειές μας, τότε αρκεί να πούμε ότι η κυβερνο-μπάλα είναι στο ψηφιακό γήπεδο της Google.

Ο τελευταίος λόγος της ολίγον τι προβοκατόρικης αναφοράς μας αυτής απορρέει από τα όσα αναφέρουμε παραπάνω. Καλωσήλθατε στην εποχή του cloud computing για όλους. Το μόνο που θα χρειαζόμαστε θα είναι μια μόνιμη και σταθερή σύνδεση στο Ίντερνετ, άρα και το λειτουργικό μας θα πρέπει να είναι web based και web driven Θα πούμε εμείς. Το Chrome OS έχει το web στο DNA του…




Σχόλια