Loading...

Η αποτυχία του HP Slate ώθησε τη Microsoft να προχωρήσει μόνη

  • Άρθρο του Unknown
  • at 6/26/2012 -




Η Microsoft, έχει εκδηλώσει το ενδιαφέρον της για την αγορά των tablet PC εδώ και καιρό. Πολύ περισσότερο από όσο κάποιοι νομίζουν, αφού η πρώτη ήταν το 2002, όπου ο ίδιος ο Bill Gates, είχε μιλήσει για τα Windows XP Tablet Edition.

Πιο πρόσφατα, στην έκθεση CES του 2010, το νέο αφεντικό της εταιρείας, που διαδέχτηκε τον Gates, Steve Ballmer, υποσχέθηκε Windows 7 tablets, μέχρι το τέλος του 2010, υπολογίζοντας στο Slate project της ΗΡ

Το HP Slate 500 όμως δεν τα κατάφερε και πρώην στέλεχος της Microsoft, είχε σχολιάσει πως είναι ένας "κακός συνδυασμός hardware και software".

H HP κατηγόρησε τη Microsoft, γιατί δε βελτίωσε τις λειτουργίες αφής των Windows 7 και το πληκτρολόγιο οθόνης που ήταν προβληματικό και καθόλου φιλικό. 

H Microsoft έκανε αρκετές βελτιώσεις, αλλά δεν ήταν ικανές να καταστήσουν τα Windows 7 φιλικά και παραγωγικά για λειτουργία σε συσκευές αφής. Εξαιτίας και της καθυστέρησης των Windows Phone, η ΗΡ αποφάσισε να αγοράσει την Palm, για να προχωρήσει στη mobile αγορά χωρίς να περιμένει τη Microsoft.

Με τις σχέσεις των δύο εταιρειών κλονισμένες, η Microsoft προσπάθησε να συνεργαστεί με άλλους κατασκευαστές για τη δημιουργία ενός ικανού ανταγωνιστή του iPad, αλλά ταυτόχρονα, η εμπιστοσύνη της προς αυτούς είχε χαθεί. Για το λόγο αυτό, προχώρησε το project μόνη της, δημιουργώντας τα Surface.

Εάν αυτή η κίνηση ήταν σωστή, θα το δούμε στο άμεσο μέλλον.



Σχόλια