Loading...

Τι περιμένουμε να δούμε από το iOS 6 στο WWDC [Features]

  • Άρθρο του Neumann
  • at 6/10/2012 -


Τα αποκαλυπτήρια της Apple για το επόμενο μεγάλο λειτουργικό, iOS 6, είναι προ το πυλών. Ο Scott Forstall αναμένετε να ανακοινώσει το νέο λειτουργικό στους developers στο WWDC την ερχόμενη εβδομάδα και ενώ πολύ λίγα πράγματα είναι γνωστά για το iOS 6, φήμες που κυκλοφόρησαν το τελευταίο διάστημα μιλάνε για αρκετές αλλαγές.

Το iOS 6 αναμένετε να είναι μια βελτίωση του 5 και όχι ένα επαναστατικό άλμα προς τα εμπρός.
Ας δούμε τις αλλαγές που περιμένουμε από το iOS 6.
Πολύ πιθανό να συμβούν
Bye bye Google Maps: Πολλές δημοσιεύσεις έχουν χτυπήσει το τύμπανο για την συγκεκριμένη φήμη και στο σημείο αυτό θα ήταν εντελώς σοκαριστικό για την Apple να μην αποκαλύψει την δικιά της εφαρμογή για χάρτες. Αν τελικά την αποκαλύψει να είστε έτοιμοι για μια εντελώς καινούργια εμπειρία διότι η Apple ξεκίνησε την ανάπτυξη των χαρτών από το μηδέν.
Νέο παλτό χρώματος: Το iOS 6 αναμένεται να έχει ένα ποιο μεταλλικό χρώμα στον σχεδιασμό του, λιγότερο μπλε περισσότερο ασημί. Το φετινό WWDC app είναι ένα κάλο παράδειγμα για να πάρουμε μια γεύση από το πως θα είναι το iOS 6.

Ενσωμάτωση του Facebook: Όχι μόνο δήλωσε ο Tim Cook «μείνετε συντονισμένοι» για περισσότερη συνεργασία μεταξύ Apple και Facebook, αλλά πολλές αναφορές έχουν πει ότι το Facebook σίγουρα θα ενσωματωθεί με το iOS 6. Η ενσωμάτωση αναμένετε να δουλεύει όπως και του Twitter.
Ένα καλύτερο Siri: Το Siri είναι έξυπνο, αλλά θα μπορούσε να είναι ακόμα περισσότερο. Ο Cook πρόσφατα αναγνώρισε ότι το Siri έχει περιθώρια ανάπτυξης και ειπε ότι η Apple έχει μεγάλα σχέδια για το Siri τους επόμενους μήνες.
Safari omnibar: Θα είναι μια μπάρα που θα συνδυάζει και την διεύθυνση και την αναζήτηση μαζί! Το χαρακτηριστικό αυτό θα το φέρει επίσης το OS X Mountain Lion στα Mac.
«Do Not Disturb» ρύθμιση στο Notification Center: Πιστεύουμε ότι το Notification Center στο iOS 6 θα έχει αρκετές βελτιώσεις, μια από αυτές θα είναι ένα «Do Not Disturb» toggle. Όταν το ενεργοποιείτε, όλες οι εισερχόμενες ειδοποιήσεις θα κρύβονται αυτόματα ώστε να μην σας ενοχλούν από την δουλειά που θα κάνετε εκείνη την στιγμή.
iCloud περιήγηση καρτελών: Οι καρτέλες (tabs) που θα έχετε ανοιχτές στο Safari στον Mac θα συγχρονίζονται ασύρματα με την iOS συσκευή σας και το αντίστροφο. Το iCloud μέχρι στιγμής συγχρονίζει μόνο τους σελιδοδείκτες μεταξύ τον συσκευών.
Βελτιωμένη εφαρμογή για Mail: Θα έπρεπε να μεταφερθούν περισσότερα χαρακτηριστικά από την εφαρμογή Mail για Mac στις iOS συσκευές μας, όπως για παράδειγμα μια λίστα VIP και την δυνατότητα πολλαπλών υπογραφών.

Ίσως να συμβούν
Ένα ποιο βελτιωμένο iCloud: Το OS X Mountain Lion σας επιτρέπει να αποθηκεύσετε ένα αρχείο απευθείας στο iCloud, και θα ήταν ωραίο να δούμε κάτι παρόμοιο να συμβαίνει και στο iOS 6. Θα θέλαμε επίσης να δούμε περισσότερες εφαρμογές τρίτων που να σου επιτρέπουν να αποθηκεύεις αρχεία και έγγραφα στο iCloud, οπως και να τα μοιράζεσαι με άλλες εφαρμογές.
Πλήρη ανανέωση τον εφαρμογών της Apple: Πολλοί υποστηρίζουν ότι το iOS 6 έχει επικεντρωθεί λιγότερο στην αναμόρφωση του σχεδιασμού του και έχει εστιάσει την προσοχή του περισσότερο στις εφαρμογές της Apple. Ουσιαστικά δεν θα παρατηρήσετε καμία διαφορά ανάμεσα στο iOS 5 και στο iOS 6 μέχρι να ανοίξετε κάποιες από τις stock εφαρμογές. Η Apple θα μπορούσε να ξανά σχεδιάσει από την αρχή τις default εφαρμογές της και ίσως να μας παρουσιάσει και μερικές καινούργιες.
Siri για iPad: Είμαστε αρκετά επιφυλακτικοί σχετικά με το αν η Apple θα φέρει το Siri στο iPad, αλλά μερικοί υποστηρίζουν ότι ο ψηφιακός βοηθός πράγματι έρχεται στην ταμπλέτα της Apple μαζί με το iOS 6. Δεν είμαστε σίγουροι για το πως θα μοιάζει το Siri στο iPad αλλά αν τελικά έρθει τότε θα είναι διαθέσιμο μόνο στο iPad 3.
Widgets: Ενώ πολλοί θα ήθελαν να δουν την Apple να εισάγει μια πλατφόρμα για widget στο notification center, εμείς δεν είμαστε τόσο σίγουροι. Θα μπορούσε να συμβεί αλλά εξίσου πιθανό είναι η Apple να βάλει μερικά ακόμα δικά της widget πέρα του καιρού και των μετοχών.

Αυτά περιμένουμε να δούμε στο iOS 6, και ενώ δεν θέλω να το συνεχίσω το μόνο που θα πω είναι ότι οι φήμες είναι αρκετά «ήρεμες» (συγκριτικά με παλιότερες χρόνιες) κάτι που κάνει τα πράγματα ακόμα ποιο ενδιαφέρον και περιμένουμε με ανυπομονησία το WWDC και τα στελέχη της Apple που θα ανέβουν στην σκηνή και θα ξεκινήσουν τις παρουσιάσεις.

Εσείς ποιο χαρακτηριστικό του iOS 6 περιμένετε με μεγαλύτερη ανυπομονησία;


Σχόλια

Αρθρογράφος

Άρθρο του Neumann

Gadget-ακιας με ιδιαίτερη προτίμηση στο κλειστό (?) τεχνολογικό οικοσύστημα της Apple...